Rezultat pozitiv Covid-19

„Epidemie ascunsă” Covid-19: leziuni ale creierului inclusiv la pacienţi vindecaţi-studiu

212
(reînnoit 19:27 08.07.2020)
Neurologi din Marea Britanie avertizează cu privire la o potenţială „epidemie ascunsă” Covid-19: apariţia de leziuni ale creierului. Zeci de pacienți Covid-19, aflaţi în recuperare, au prezentat inflamații ale creierului, delir, leziuni ale nervilor.

BUCUREŞTI, 8 iul - Sputnik, Doina Crainic. Studiul, publicat miercuri în jurnalul Brain , se referă la leziuni ale creierului potențial fatale care se pot dezvolta la pacienții bolnavi de Covid-19 cu simptome uşoare și la cei aflaţi în procesul de recuperare. Apariţia și severitatea afecțiunilor creierului nu s-au corelat neapărat cu simptome respiratorii severe asociate cu Covid-19.

„Este îngrijorător dacă o epidemie ascunsă ar putea apărea după Covid, unde veţi constata efecte întârziate asupra creierului, deoarece pot exista efecte subtile asupra creierului și pot apărea treptat afecţiuni în anii următori, dar este prea devreme acum pentru a ne pronunţa”, a spus Michael Zandi, autor principal al studiului și consultant la University College Hospital, citat de RT.

Studiul a analizat 43 de pacienți din Marea Britanie care au suferit Covid-19, cu vârste cuprinse între 16 și 85 de ani, mulți dintre aceştia fără a prezenta niciunul dintre simptomele respiratorii asociate în mod tipic bolii, dar prezentând în schimb tulburări neurologice ca simptome primare.

Dintre cei 43 de pacienţi, 12 pacienți sufereau de inflamaţii ale sistemului nervos central, 10 prezentau leziuni ale creierului cu delir sau psihoză, opt au avut accidente vasculare cerebrale și alți opt au prezentat leziuni ale nervilor periferici, sub forma sindromului Guillain-Barré, în care sistemul imunitar atacă nervii, cauzând paralizie.

Printre pacienții studiați, cercetătorii au raportat că o femeie în vârstă de 55 de ani, fără un istoric de boală psihiatrică, a început să aibă halucinaţii, spunând că a văzut lei și maimuțe în casa sa, și i s-a prescris medicamente antipsihotice la reinternarea în spital.

De asemenea, în mod îngrijorător, medicii au constatat o intensificare a unei stări periculoase pentru viață numită encefalomielită acută diseminată (ADEM): cazurile au crescut de la doar unul pe lună înainte de pandemie la două sau trei pe săptămână în aprilie și mai. ADEM este fatală în cinci la sută din cazuri, iar o femeie în vârstă de 59 de ani din grupul de pacienți studiați a decedat din cauza afecțiunii.

„Ceea ce am constatat la unii dintre acești pacienți cu Adem și la alți pacienți este că pot exista afecţiuni neurologice severe, ei pot fi destul de bolnavi, dar să aibă o boală pulmonară banală”, a spus Zandi.

De asemenea, alte părţi din studiu se referă la efectele pe termen lung ale Covid-19, întrucât pacienţi în recuperare prezentau stări de amorțeală, slăbiciune, pierderi de memorie și oboseală.

De asemenea, cercetătorii subliniază că SARS-CoV-2 nu a fost detectat în creier sau lichidul cerebro-spinal al pacienților cu tulburări cerebrale, ceea ce indică faptul că virusul nu a provocat în mod direct simptomele neurologice, ci poate provoca, în schimb, răspunsul nostru imun într-o asemenea măsură încât sistemul imunitar să cauzeze aceste leziuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

212
Tagurile:
Pacienți, COVID-19
Tematic
Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat un nou medicament împotriva COVID-19
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19
COVID-19: Tăriceanu denunță isteria creată de Guvern, ”să înceteze să folosească panica”
Oamenii de știință alertează OMS cu privire la transmiterea prin aer a Covid-19
Care este eficacitatea a trei prototipuri de vaccin anti COVID-19 făcute în Rusia

An școlar 2020-2021: Tătaru - formula de calcul a scenariilor de reluare a cursurilor

166
Ministrul Sănătății a precizat că își asumă greșeala datelor stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii care vizează desfășurarea anului școlar și transmise de Iohannis.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public cu o serie de explicații după ce, anterior, prezentase date eronate în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii care vizează derularea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie 2020.

Este vorba despre cele trei scenarii – verde, galben și roșu, iar Administrația Prezidențială a precizat care este criteriul epidemiologic în funcție de care colile se vor încadra în scenariile verde, galben au roșu.

Astfel, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile respective este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum comunicase inițial Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în acest caz. El spune că toate scenariile sunt lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică.

”Evaluarea, pregătirea acestor scenarii, precum și datele au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a declarat Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

166
Tagurile:
Nelu Tătaru, școală

Загрузка...
Remdesivir

Primele doze de Remdesivir pentru tratarea pacienților cu COVID-19 au ajuns în România

238
Pacienții infectați cu COVID-19 internați la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara au un motiv de bucurie: primele 35 de flacoane de Remdesivir au ajuns la unitatea spitalicească.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Remdesivir, medicamentul antiviral utilizat pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, a ajuns la Timișoara, la Spitalul ”Victor Babeș”. Vorbim despre un număr de 35 de flacoane.

Beneficiari vor fi pacienții cu forme medii și severe ale bolii, internați în secția de Anestezie Terapie Intensivă.

Această primă tranșă de medicament a fost primită, potrivit declarațiilor managerului Spitalului ”Victor Babeș”, doctorul Cristian Oancea, în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Dozele ajung pentru tratamentul a șapte pacienți eligibili.

Oancea a declarat că așteaptă ca în perioada următoare să mai primească încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți.

”Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament, prima dată, în luna mai, unui pacient intubat şi ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune”, a declarat Oancea.

Managerul spitalului a explicat că atunci au reușit să obțină medicamentul fiind cooptaţi într-un studiu internaţional. Acum, au primit medicamentul în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.
În luna iulie, antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

În total, România urmează să beneficieze de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Ele vor ajunge în țară în trei tranşe.

Raportat la alocările europene ale acestui medicament, România este a doua țară europeană, după Spania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

238
Tagurile:
România, COVID-19, medicamente

Загрузка...