Corupție, mită, anticorupție

Procurorul general al României ia în vizor corupția din Sănătate

162
Gabriela Scutea spune că, în contextul declarării pandemiei de COVID-19 și al decretării stării de urgență în România, a fost una dintre cele mai dificile perioade traversate de societate și de Ministerul Public.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Procurorul general al României a vorbit despre perioada de pandemie subliniind faptul că aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade.

În opinia Gabrielei Scutea, Ministerul Public și sistemul de justiție, în general, au demonstrat, în contextul măsurilor dispuse prin decretul privind instituirea stării de urgență, că au demonstrat capacitate de adaptare și de reacție rapide. De asemenea, instituțiile menționate și-au exercitat prerogativele constituționale și legale cu profesionalism și responsabilitate în condițiile creșterii semnificative a numărului de dosare ce aveau ca obiect anumite infracțiuni, corelate specificului acestei perioade.

Procurorul general nu a scăpat din vedere un subiect extrem de sensibil și de actual: corupția din sănătate. Sursa citată a ținut, însă, să sublinieze că fenomenul corupției nu este unul izolat, afectând numai anumite domenii, ci, dimpotrivă, este mai răspândit decât ne place să credem, iar barometrele de opinie publică ne confirmă acest lucru.

”De asemenea, corupţia nu este un fenomen care afectează doar unele domenii, însă atunci când vorbim despre corupţia din sistemul de sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranţa naţională”, a spus Gabriela Scutea.

În opinia sa, intervenţia procurorilor în descoperirea şi instrumentarea acestor infracţiuni este eficientă, dar a adăugat că rezultatul depinde în bună măsură de creşterea gradului de conştientizare la nivelul societăţii. Mai exact, românii trebuie să înțeleagă un aspect esențial: faptele de mică corupţie, aparent neînsemnate şi cauţionabile într-o accepţiune comună, fac posibilă marea corupţie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162
Tagurile:
sănătate, Corupție, Procurorul General
Tematic
Lovitură pentru USR-PLUS! Candidata Franței, respinsă din motive de corupție
Noroc că nu e român! Candidatul Belgiei pentru justiție, suspiciuni grave de corupție!
NUCLEARA zilei: ”Ambasadori SUA fac presiuni și șantajează state în dosare de corupție”
Dăncilă ia atitudine față de scandalul de corupție din SUA
Firma în care un LIDER marcant USR era director a plătit o sumă uriașă pentru CORUPȚIE!
Cutremur la nivel mondial – Regimul Obama, lovit de o acuzație de corupție uriașă!
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

10
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...
La spital

Coronavirusul încinge spiritele în România! Clinicile private, scandal!

51
(reînnoit 18:59 07.08.2020)
Situație gravă în România, acolo unde clinicile private s-au revoltat și își cer banii pentru testele de coronavirus făcute populației. În caz contrar, amenință cu sistarea testării în mediul online începând de săptămâna viitoare.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Clinicile private din România solicită acoperirea costurilor pentru testele făcute în București privind infecția cu noul coronavirus solicitate de autorități de la începutul pandemiei de COVID-19.

În acest sens, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED – face apel la autoritățile competente pentru continuarea campaniei de testare a populației pentru COVID-19 și solicită banii pentru testele efectuate.

În caz contrar, aceștia spun că există riscul ca testarea să fie sistată începând cu săptămâna viitoare.

În prezent, aproximativ jumătate din numărul total de teste prelucrate în Capitală și decontate de stat se realizează în sistemul medical privat, susțin cei de la PALMED.

Reprezentanții PALMED spun că s-a încercat rezolvarea problemei, dar că până acum nu s-a reușit nimic. Ei spun că au mai fost situații similare și în România, nu doar în București și că încă există datorii ale statului către furnizori, însă pe o perioadă mult mai scurtă de timp, nu de la începutul pandemiei, așa cum se întâmplă în Capitală.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private consideră că situaţia are nevoie de o soluţionare urgentă. Acest lucru ar permite menținerea volumului de testare din prezent.

Pe de altă parte, pentru a găsi soluţii de creştere a capacităţii de testare în mediul privat pe termen mediu şi lung ”este nevoie de predictibilitate şi de respectarea condiţiilor contractuale”, notează stiripesurse.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Scandal, coronavirus, clinici
Tematic
Vaccinul Covid-19: Rafila confirmă – ”studii clinice” pe români!
Când va fi testat pe copii vaccinul împotriva COVID-19
Salvini, mesaj dur: difuzarea zilnică a bilanțurilor covid este ”terorism cotidian”
Studiu: afecțiunile cu care rămân majoritatea pacienților vindecaţi de Covid-19
Oamenii de știință ruși au descoperit o nouă modalitate de a trata COVID-19

Загрузка...