Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Români internați în mod forțat - din ordinul MS, deși ei nu erau cu adevărat infectați?

485
Reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară” din România spun că e posibil ca procentul de teste fals pozitive să fie mai mare, pentru că Ministerul Sănătății, INSP-ul, DSP-urile și unitățile sanitare nu au făcut publice limitele testării fiecărui aparat.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Sindicatului Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România atrag atenția asupra dramelor pe care o eroare tehnică le poate crea pentur un pacient.

Sindicaliștii presupun următoarea situației: un cetățean fără simptome este depistat în mod greșit ca fiind pozitiv SARS-CoV-2. Cauza o reprezintă eroarea standard a aparatului - limitele specificității.

După ce a fost considerat ca fiind pozitiv cetățeanul respectiv este internat într-o unitate sanitară la fel cu alți cetățeni - marea majoritate cu adevărat pozitivi. Chiar dacă este asigurat un regim de izolare individuală probabilitatea ca acel cetățean să cotacteze cu adevărat virusul crește semnificativ tocmai din cauza internării în astfel de unității.

”Pe scurt, internarea unui cetățean – asimpotmatic - fals pozitiv aduce cu sine riscul mare de a-l transforma într-un cetățean cu adevărat pozitiv. Dacă presupunem că România are aparate RT PCR de bună calitate atunci putem considera că specificitatea este de 95%. Asta înseamnă că dintr-o sută de cetățeni testați 95% vor fi identificați în mod corect ca având virusul SARS-CoV-2 - presupunând că îl au - iar 5 nu au virusul dar aparatul va indica de fapt că-l au - rezultat fals pozitiv”, susțin sindicaliștii.

De asemenea, spune sura citată, dacă ne raportăm la numărul total de cetățeni considerați infectați până acum calcul ar fi următorul: 24505*5%=1225.

”Cu alte cuvinte, calculul arată că este posibil ca 1225 cetățeni români să fi fost internați în mod forțat (din ordinul MS), dar greșit, în spitale, deși ei nu erau cu adevărat infectați”, adaugă sindicaliștii.

Mai mult decât atât, reprezentanții sindicatului Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România mai precizează că este posibil ca procentul de teste fals pozitive să fie mai mare. Și aceasta pentru că  Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică și unitățile sanitare nu au făcut publice limitele testării fiecărui aparat ”nu putem indica acest lucru, fiind nevoiți să considerăm că avem cele mai bune aparate”.

Ei amintesc că au mai tras un semnal de alarmă pe acest subiect aici

În schimb, sensibilitatea Guvernului la acestă problemă s-a dovedit destul de redusă.

Sindicaliștii trag un puternic semnal de alarmă și afirmă că, în sine, problema pacienților asimptomatici - care sunt identificați în mod corect ca fiind pozitivi SARS-CoV-2 - nu este atât de simplă. Mutarea lor la domiciliile personale aduce cu sine riscul răspândirii infecției în rândul membrilor de familie - scăzând într-o oarecare măsură ponderea infectării salariaților.

Dacă peste asta se adaugă nerespectarea normelor de izolare de către acești pacienți - o problemă des întâlnită chiar și în spitale - riscurile acestei abordări devin mai vizibile.

În opinia sindicaliștilor, spațiile special amenajate - altele decât spitalele - ar putea constitui o abordare mai adecvată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

485
Tagurile:
teste, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1011)
Mamaia. Arhivă

Știrea dimineții: COVID-19 lovește Constanța chiar la vârful județului, în plin sezon! 

680
Situația este cu atât mai gravă cu cât pe litoralul este în plin sezon, iar județul Constanța e principalul vizat atât de răspândirea virusului

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Evan Răutu. Județul Constanța se confruntă cu o situație gravă și inedită: după ce un prim caz de COVID-19 a fost confirmat, ieri în Instituția Prefectului, o persoană angajată la cancelaria prefectului fiind testată pozitiv aseară s-a luat o măsură radicală – prefectul intră în autoizolare!

”În urma confirmării primului caz de coronavirus în Prefectura Constanța, George-Sergiu Niculescu și echipa sa vor intra în autoizolare până la efectuarea testului și aflarea rezultatului”, transmite cotidianul regional ”Replica”

Sursa citată arată că aseară DSP Constanța a pornit o anchetă epidemiologică, ”pentru a stabili dacă sunt și alte persoane suspecte de infecția cu virusul SARS-CoV-2” și că în această dimineață, ”cancelaria prefectului va fi dezinfectată”.

”Am discutat cu colega noastră, care acum se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Este asimptomatică, starea ei este foarte bună. În perioada următoare, la nivelul Prefecturii, vor fi luate toate măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, sub îndrumările venite din partea reprezentanților DSP Constanța”, a declarat prefectul George-Sergiu Niculescu.

Situația este cu atât mai gravă cu cât litoralul este în plin sezon, iar județul Constanța e principalul vizat atât de răspândirea virusului – deci sistemul sanitar e în alertă maximă de suprasolicitare – și tot ce mișcă în județ e vizat de controalele autorităților de pandemie.

Ori, în aceste condiții, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul, intră în izolare!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

680
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1011)

Загрузка...

OMS, interesat de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului

55
(reînnoit 17:27 06.07.2020)
Organizația Mondială a Sănătății este interesată de vaccinul rusesc împotriva Covid-19, a declarat pentru Sputnik Soumya Swaminathan, om de știință la OMS.

BUCUREŞTI, 7 iul – Sputnik, Doina Crainic. Organizația Mondială a Sănătății ar dori să extindă cooperarea cu Rusia în dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, a declarat omul de știință de la OMS Soumya Swaminathan.

Laborator
© Sputnik / Рамиль Ситдиков

„Suntem conștienți de testele pentru avifavir [medicamentul pentru coronavirus]. Două sau trei teste sunt în derulare și așteptăm rezultatele. În plus, suntem interesați și de vaccinul rusesc”, a declarat ea pentru Sputnik

Ea a amintit de existența în cadrul OMS a programului privind testele de solidaritate care se referă la schimbul de date despre medicamente și vaccinuri împotriva coronavirusului. Swaminathan și-a exprimat speranța că cercetătorii ruși li se vor alătura.

În prezent, Rusia nu participă la acest program, în care sunt implicate Statele Unite, Regatul Unit, Franța și China.

Dezvoltarea vaccinurilor în Rusia

Directorul general al Centrului Național de Cercetare în domeniul Virologiei și Biotehnologiei din Rusia, Vektor Rinat Maksioutov, a anunțat anterior pentru Sputnik că au fost testate cu succes trei prototipuri de vaccinuri.

În paralel, un vaccin dezvoltat de Ministerul Apărării din Rusia și de Centrul de Cercetări în Epidemiologie și Microbiologie „Nikolai Gamalei” a fost testat pe 18 voluntari în iunie. Potrivit directorului centrului, serul poate proteja pacientul vaccinat împotriva noului coronavirus timp de cel puțin doi ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
coronavirus, OMS
Tematic
COVID-19: când va fi gata primul vaccin românesc?
China testează un medicament care ar putea stopa pandemia „fără vaccin”
Știrea nopții: Raed Arafat a anunțat când va fi scos pe piață un vaccin pentru coronavirus
În Rusia au început testările unui vaccin împotriva coronavirusului - detalii
Vaccin anti COVID-19: secretar de stat din ministerul Sănătății, anunț
Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates
Care este eficacitatea a trei prototipuri de vaccin anti COVID-19 făcute în Rusia

Загрузка...
Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Comisia Europeană, cea mai proastă veste pentru Guvernul PNL trebuie tras la răspundere!

0
„Este un avertisment adresat României şi Bulgariei, care rămân afectate de corupţie şi de sărăcie la mulţi ani după aderarea la Blocul comunitar”

BUCUREȘTI, 7 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lovitură în plin pentru Guvernul Orban, dar mai ales pentru România! Primirea banilor europeni, pe care se tot laudă Guvernul Orban că îi va aduce, va fi condiționată de ”respectarea normelor statului de drept şi de combaterea corupţiei”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene, transmite agenţia Reuters.

Condiţiile se referă și la fondurilor europene pentru relansare după pandemie – iar  avertismentul este adresat României și altor state UE.

”Statul de drept trebuie să fie o condiţie pentru distribuirea fondurilor UE”, afirmă Věra Jourová, enumerând printre cerințe un sistem judiciar funcţional  şi ”mecanisme puternice de combatere a corupţiei”.

Vicepreședintele Comisiei Europene şi comisar UE pentru Valori şi Transparenţă a declarat că nu ar vrea să vadă ”blocarea alocării fondurilor, dar trebuie să avem în sistemul nostru juridic unele garanţii că, în cazul în care lucrurile într-adevăr nu merg bine într-un stat membru, atunci banii contribuabililor nu pot fi plătiţi”.

Reuters precizează că declaraţia ”este un avertisment adresat Poloniei şi Ungariei, care au avut dispute cu Uniunea Europeană privind gradul de control guvernamental asupra instanţelor judiciare şi judecătorilor, dar şi României şi Bulgariei, care rămân afectate de corupţie şi de sărăcie la mulţi ani după aderarea la Blocul comunitar”.

Cu alte cuvinte, în condițiile în care PNL Guvernul Orban se comportă iresponsabil:

- atacând instituții fundamentale precum CCR și Avocatul Poporului,

- pune presiune pe Justiție, după cum reclamă asociații ale magistraților,

- europarlamentari și parlamentari PNL fac declarații aberante

- normele stabilite pentru Pandemie conțin încălcări ale drepturilor omului

- activitatea SIIJ  este practic blocată

- CSM nu este luat în seamă

- achizițiile din Pandemie sunt suspicionate de corupție

Ei bine, în acest context, succesul atragerii sumelor vehiculate este garantat… eșec!

Cert este că, dacă Vera Jourova are dreptate, guvernul Orban ar trebui tras la răspundere pentru pierderea banilor!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Corupție, PNL, Comisia Europeană, Guvernul Orban
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban

Загрузка...