Медицинский работник

Alertă la cel mai mare spital de copii din țară: medici, depistați cu coronavirus

307
(reînnoit 14:58 16.06.2020)
Situație gravă la Spitalul ”Marie Curie” din București, acolo unde cinci angajați ai unității spitalicești s-au infectat cu noul coronavirus. Care este starea bebelușilor.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Personalul medical, cel aflat în linia întâi, demonstrează din nou cât este de expus în fața noului coronavirus. Și aceasta pentru că un număr de cinci angajați de la Spitalul ”Marie Curie” din București – două asistente, două infirmiere și o îngrijitoare – s-au infectat cu noul coronavirus.

Toți angajații care au intrat în contact cu persoanele depistate pozitiv cu coronavirus au fost testate, iar rezultatele au ieșit negative.

În acest moment, la unitatea medicală este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică, iar secția de Pediatrie a fost închisă, informează realitatea.net.

Până acum, nici un pacient al unității sanitare nu a fost diagnosticat cu această boală.

Carmen Morariu, medic epidemiolog în cadrul Spitalului ”Marie Curie” spune că întreg personalul medical, dar și părinții și copiii lor au fost testați, iar rezultatele sunt negative.

“Au fost identificate un număr de cinci cadre medicale. Personalul a fost internat în urma testării. S-au luat toate măsurile de curățenie, dezinfecție, nu s-au mai făcut internări. Copiii au fost testați, rezultatele sunt negative”, spune medicul. 

Facem precizarea că aceste cinci cazuri de infectări cu noul coronavirus la cel mai mare spital de copii din România au fost depistate la testarea care se face periodic personalului medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

307
Tagurile:
coronavirus, medici, spital, Copii
Tematic
Tăriceanu dă semnalul: ”Guvernele au indus panica, au sărit calul în criza coronavirus!”
Alertă: Focar de coronavirus la un important centru oncologic
Cât de greu se restabilesc plămânii după coronavirus: Iată ce spune un doctor rus
Spital

Studiu: afecțiunile cu care rămân majoritatea pacienților vindecaţi de Covid-19

72
(reînnoit 22:42 06.08.2020)
Un studiu realizat de Centrul spitalicesc San Raffaelle din Italia arată afecţiunile de care au continuat să sufere mai mult de jumătate dintre pacienții care s-au recuperat în urma infecţiei cu coronavirus după spitalizare.

BUCUREŞTI, 6 aug – Sputnik. La mai bine de opt luni după primul caz identificat de Covid-19, oamenii de știință descoperă încă, aproape zilnic, noi efecte pe care infecţia le are asupra organismului uman.

Un studiu realizat de centrul spitalicesc San Raffaelle din Milano, pe 402 de pacienți infectaţi cu coronavirus, arată că mulți dintre aceștia au suferit mai multe afecţiuni mintale după ce au fost externaţi din spital.

Timp de o lună după recuperare, pacienții au fost rugați să se autoevalueze printr-un chestionar cu privire la starea lor psihologică. O proporție semnificativă (28%) dintre aceştia au fost diagnosticați cu tulburare de stres post-traumatic, 31% au suferit de depresie, 42%, de anxietate. De asemenea, o cincime dintre ei au prezentat simptome ale tulburării obsesiv-compulsive și de două ori această proporție au suferit de insomnie, potrivit studiului, citat de Sputnik France. 

În medie, mai mult de jumătate (56%) dintre pacienți au suferit de cel puțin o tulburare psihologică. Femeile, deși sunt mai puţin expuse riscului de a deceda din cauza Covid-19 decât bărbații, au fost mai afectate de anxietate și depresie.

De asemenea, studiul a arătat că pacienții care prezentau afecțiuni aveau, de asemenea, markeri de inflamaţie anormal de mari. „A devenit imediat clar că inflamația cauzată de boală poate avea repercusiuni şi la nivel psihiatric”, a spus prof. Francesco Benedetti, șeful centrului de cercetare în psihiatrie și psiobiologie de la Spitalul San Raffaelle.

Prin urmare, cercetătorii recomandă „evaluarea stării psihopatologice a supraviețuitorilor Covid-19 și aprofundarea cercetării cu privire la biomarkerii de inflamaţie” pentru a diagnostica și trata aceste afecțiuni psihice. Studiul a fost publicat pe 30 iulie în revista Brain, Behavior and Immunity

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
Pacienți, COVID-19
Tematic
OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19
Principalul producător al vaccinului COVID – investigat pentru ucidere prin imprudență!
Rusia ar putea produce milioane de vaccinuri contra Covid-19 pe lună din 2021
Când va fi testat pe copii vaccinul împotriva COVID-19
Vaccinul Covid-19: Rafila confirmă – ”studii clinice” pe români!

Загрузка...
Președinte al Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu

Judecătoare de top, mesajul anului: ”Cum se mai suportă medicii, obligați mintă?”

1556
(reînnoit 13:39 06.08.2020)
”Cu gena supușeniei și lașității, în timp ce toată planetă o pune de o nouă revoluție, românul va aștepta restartul pe malul mării”.

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Președinte al Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu nu este la primul text de excepție publicat pe Internet. Dar, de data asta, vorbim chiar de un text despre mulți spun că este genial. Judecați singuri:

”Lipsiți de substanță, dar auto suficienți până la implozie, genialii noștri conducători au reușit să transforme nația într-o glumă a istoriei”.

Ei bine, după această introducere la nivel de suprastructură, judecătoarea o ia pas cu pas?

Armata: ”Cum s-or fi simțind militarii de cariera obligați fiind să prezinte onorul unor  “apariții” cu pretenții de oameni de stat? O armată umilită, decimată și arătată cu degetul pentru eșecurile altora”.

Medicii: ”Cum se mai suportă medicii, obligați să mintă, la fel ca în vremurile sinistre, umflând, conform dorințelor corifeilor zilei, cifrele unui dezastru? Cum s-or privi în oglindă știind că trimit acasă, să moară în liniște, zeci de bolnavi, a căror singură vină e că încă trăiesc?”

Profesorii: Cum așteaptă, oare, dascălii, începerea anului școlar, știind că îi așteaptă o nouă etapă de scălâmbăiala în fața calculatoarelor, zâmbind forțat unor prunci care vor învăța să țină stiloul între degete în format PDF?

După aceste criterii, ”Ce șanse să avem?”, întreabă judecătoarea – nu într-un exercițiu retoric, ci în logica unui ”pamflet dureros”.

”Cu mult timp în urmă, un rege nebun al Danemarcei revoluționa societatea cu reformele lui, spunând că „nu e obligatoriu, dacă suntem săraci, să fim și ignoranți””, scrie Adriana Stoicescu, referindu-se la superba carte de Nobel a lui Dario Fo ”E-un rege nebun în Danemarca”.

Noi însă, ”sănătoși la cap” cum ne pretindem, ”noi am transformat școala într-o rușine națională și dascălii în ciuca bătăii beizadelelor care, mâine, ne vor hotărî destinele”.

”Țară distrusă de comuniști și nație aruncată la coșul de gunoi de cei care ar trebui să o ajute să prospere… asta am ajuns”, conchide judecătoarea – ”Cu gena supușeniei și lașității, în timp ce toată planetă o pune de o nouă revoluție, românul va aștepta restartul pe malul mării”.

Cum va face asta? ”Cu o bere în mână, scuipând semințe „pă” lângă coș, înjurând Curtea Constituțională că a măcelărit o nouă lege mirobolantă, care ar permite arestarea fără termen a celor care mănâncă iaurt cu gust de iaurt, și nu cu gust de rahat, așa cum au dispus guvernanții”.

Și avem un precedent: ”În anul de grație 1945, ministrul de interne spunea „avem lege, pe asta, cât de slabă, dar îi arestăm și apoi completăm legea”.

”Amatori… Amatori…. ”, încheie Adriana Stoicescu, explicând că ”Acesta este un pamflet dureros”.

Mie, așa cum precizam, mi se pare un text genial. Și nu numai mie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1556
Tagurile:
Medici, mesaj, judecător
Tematic
BAC 2020. Celebru judecător previne elevii și dascălii: ”Dacă vă prindem, nu vă iertăm!”
Judecător italian, dezvăluire șoc: româncele, victime ale proxeneților în Italia
Dragnea, acuzație fulminantă: vizează AMBASADELE și un celebru judecător CCR!
Cadouri pentru profesori. Ce spune un celebru judecător
Avertisment al unui fost judecător CCR: polițiștii care dau amenzi fac abuz în serviciu

Загрузка...
Situația din Libia

Vărul lui Gaddafi a numit principalii vinovați de haosul din Libia

0
(reînnoit 20:13 06.08.2020)
Vărul lui Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam, consideră că NATO și Consiliul de Securitate al ONU se fac responsabili de situația din Libia și le cere să-și prezinte scuze poporului libian.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU și NATO trebuie să-și aducă oficial scuze poporului Libiei pentru agresiunea din 2011, a declarat agenției RIA Novosti liderul “Frontului Luptei Naționale în Libia”, vărul fostului lider libian, Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam.

“Frontul Luptei Naționale în Libia” reprezintă una din mișcările politice ale susținătorilor lui Gaddafi. O bună parte a membrilor mișcării sunt în exil, după evenimentele din 2011 și se află în opoziție față de Guvernul Concilierii Naționale din Libia, care își are sediul în Tripoli.

O parte a membrilor, foști militari, luptă acum în rândurile Armatei Naționale Libiene a lui Khalifa Haftar.

Potrivit lui Gaddaf al-Dam, “agresiunea din partea NATO a distrus principala supapă de siguranță a întregii Africii de Nord”, pe care, în opinia lui, o reprezenta Libia.

“În 2011 Consiliul de Securitate al ONU și-a asumat responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în Libia. Cum de au putut admite apariția în această țară a extremiștilor și teroriștilor care nu au existat anterior în Libia, nici în Africa de Nord?”, se întreabă Gaddaf al-Dam.

Potrivit politicianului, dacă și-ar dori, „Consiliul de Securitate al ONU ar putea pune capăt tuturor cataclismelor din Libia în câteva ore”. Cu toate acestea, menționează el, “Occidentul nu-și dorește soluționarea problemei libiene, Occidentului îi convine continuarea haosului din Libia”.

„NATO și Consiliul de Securitate al ONU sunt responsabile de tot ce se întâmplă astăzi în Libia. Aceștia ar trebui să-și aducă scuze oficial libienilor și să înceapă să-și corecteze erorile comise, pe care continuă să le comită”, spune Gaddaf al-Dam, care în ultimii ani ai vechiului regim ocupa funcția de responsabil pentru relațiile Libia – Egipt.

În martie 2011, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care prevedea blocarea spațiului aerian al Libiei. Apoi, coaliția internațională, condusă de NATO, profitând de acest document, a declanșat o operațiune militară în Libia, care s-a încheiat cu debarcarea a lui Muammar al-Gaddafi.

După debarcarea și asasinarea liderului, Libia a încetat să mai funcționeze ca un stat unitar. Astăzi în această țară există o dualitate a puterii. În Est prezidează un parlament ales de popor, iar în Vest, în capitala Tripoli, se află un guvern, format cu susținerea ONU și UE, în frunte cu Fayez al-Sarraj. Autoritățile din partea de Est a țării acționează independent de Tripoli și cooperează cu Armata Națională a Libiei, condusă de mareșalul Khalifa Haftar. Guvernul Concilierii Naționale este susținut de Turcia și Qatar, iar Armata Națională a Libiei – de Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Muammar Gaddafi, Libia
Tematic
În zonele petroliere din Libia ar putea izbucni lupte teribile
Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19

Загрузка...