Varujan Vosganian

Varujan Vosganian: ”Acum avem DOVADA epidemia se transformă într-o uriașă afacere”

18012
(reînnoit 04:29 24.05.2020)
”Au socotit ca în următoarele două luni bugetul statului, diferitele instituții, companiile ori persoanele fizice să achiziționeze măști de peste două miliarde de lei”

BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Recent, senatorul Varujan Vosganian atrăgea atenția că epidemia de coronavirus ”se transformă, în ultima vreme, într-o uriașă acțiune de PR întru slava guvernanților și umilirea națiunii române”.

Dar, urmărind ”consecințele monstruoase ale logicii guvernamentale”, Varujan Vosganian vine azi cu o acuzație și mai gravă – este o ”uriașă afacere”! Mai mult, senatorul susține că are acum ”dovada”!

”Acum avem dovada că epidemia de corona virus se transformă și într-o uriașă afacere”, spune Varujan Vosganian, completând ”Nimic nu este mai sigur decât ca, sub aparența filantropiei, să ascunzi intenții oneroase”.

Și iată cum explică senatorul: câtă vreme, în anumite circumstanțe, portul măștii este obligatoriu, Guvernul a anunțat o OUG ”pentru a asigura persoanelor defavorizate măști gratuite”. Ceea ce, spune Varujan Vosganian, ”până aici totul este în regulă” – dar să vedem, calculul pe care îl prezintă economistul matematician:

- numărul persoanelor defavorizate s-a socotit la 2,3 milioane;

- numărul de măști necesare s-a socotit la 50 de persoană, aferent unei perioade de două luni;

-  asta înseamnă 2,3 x 50, adică 115 milioane de măști pentru care, ne spune ministrul sănătății, dat fiind că o mască costă doi lei, cheltuielile Ministerului Sănătății vor fi suplimentate cu 230 de milioane de lei.

”Calculul este fraudulos din mai multe puncte de vedere”, acuză Varujan Vosganian – dar este doar prima parte.

Adică, păstrându-ne în ”logica guvernamentală”, dacă o persoană defavorizată are nevoie de 50 de măști, ”probabil că o persoană favorizată, adică cea care are un serviciu, are nevoie de un număr dublu de măști”, spune senatorul.

”Și dacă socotim numărul total al populației României, scădem copiii sub 5 ani și adăugăm sporul de măști pentru angajați, ajungem la concluzia că, potrivit acestei logici, națiunea română are nevoie în următoarele șaizeci de zile de peste un miliard de măști!!!”, arată Varujan Vosganian.

Rezultatul este formidabil: ”Înmulțiți un miliard cu doi și veți afla că cei care au fundamentat Expunerea de motive a Ordonanței de urgență au socotit cât se poate de firesc ca în următoarele două luni bugetul statului, diferitele instituții, companiile ori persoanele fizice să achiziționeze măști de peste două miliarde de lei”.

2 miliarde lei… și tot nu s-a terminat!

”Adăugați la asta termoscannerele și termometrele, cuștile de sticlă de la ghișee, hoteluri și casele de marcat, mănușile, dezinfectanții obligatorii, căștile pentru diferite profesii etc.etc.” , spune Varujan Vosganian.

Senatorul propune un raționament simplu: ”Încercați să aflați care sunt costurile de producție pentru aceste produse în raport cu prețurile de vânzare și veți afla că virusul corona este o bună marcă pentru afaceri de succes”.

O singură obiecție: în pofida pregătirii excepționale și multilaterale a lui Varujan Vosganian, imaginația în materie de… șmecherii nu se compară cu a celor care fac așa ceva. Deci, da, calculul ”gratuităților” este o dovadă a (existenței) ”afacerii” din epidemie – dar cred că este mai mare decât o schițează senatorul. 

Reamintim că DNA a anunțat săptămâna trecută că are în lucru 33 de dosare privind achizițiile din această perioadă.

18012
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1034)
Tematic
DNA dă în vileag! Guvernul Orban a primit avertizări SRI despre achizițiile din Pandemie
Declarația anului: Emil Constantinescu despre Pandemie, globalism multipolar, manipulare
Pandemia, mină de aur pentru achizițiile din sănătate! DNA, pe fir
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Coronavirus în România, 15 iulie: 34226 (+641) persoane infectate, 1952 (+21) decese

127
(reînnoit 13:31 15.07.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică precizează că numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus este în creștere.

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Autoritățile informează că, până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus - COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienți vindecați și 2106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
Până astăzi, 1952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzi la aceeași oră au fost înregistrate 21 decese - 15 bărbați și 6 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Mehedinți, București, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman și Timiș.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 641 noi cazuri de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 248 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 886.918 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 490 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1109 la linia TELVERDE - 0800 800 358, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, A1298 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 335.610 de lei.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE – 0800800165 - la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

 Referitor la situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.136   de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 125 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 5 în Grecia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 – coronavirus - și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 14 iulie 2020, au fost raportate 1.592.014 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

127
Tagurile:
Decese, România, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1034)

Загрузка...
Medici, salvare

Epidemiolog dărâmă mitul carantinei și izolării. Numărul de îmbolnăviri crește oricum

137
Medicul Geza Molnar spune că numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus ar urma să scadă peste două săptămâni. Specialistul este de părere că, astfel, carantina și izolarea nu prea își au rostul acum.

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Medicul epidemiolog Geza Molnar este de părere că, dacă autoritățile introduc acum iar o perioadă de carantină sau chiar de izolare, acest lucru nu va duce la scăderea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

În opinia sa, dacă se introduc abuziv carantinări și izolări, tot acolo se va ajunge.

”Am făcut trendul la prima și a doua ascensiune, diferența este de 1,8%. Adică asistăm la același fenomen”, spune Geza.

În următoarea perioadă, numărul cazurilor ar urma să scadă, mai spune specialistul. Este vorba despre următoarele două săptămâni.

La iarnă, precum și în primele luni din 2021, nu se vor înregistra mai mult de 300 de cazuri pe zi, potrivit lui Geza Molnar. Iar acest lucru nu va constitui un fenomen îndelungat, ci unul scurt.

Singurul risc este cel de prelungire a sezonului gripal, dacă acestea se vor intercala.

În ceea ce privește mortalitatea specifică, este greu de apreciat, fiindcă fiecare țară raportează altfel.

”Dacă vom avem 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis doctorul Geza, potrivit antena3.ro

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
epidemie, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1034)

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îl face praf pe Ciolacu după reținerea lui „Portocală” - ”Este înfiorător!”

0
PSD – Ciolacu a votat o lege promovată chiar de către cei care au susținut acea ”Justiție” reprezentată de Mircea Negulescu

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Probabil evenimentul cel mai semnificativ din Justiție a fost reținerea fostului procuror DNA Mircea Negulescu, în baza acțiunii întreprinse de Secția de Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Negulescu este acuzat de multe fapte grave, comportament abuziv, influențarea declarațiilor martorilor, participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, cercetare abuzivă etc.

Ei bine, cazul DNA Ploiești a fost dat în vileag datorită fraților Vlad și Andreea Cosma, fost, respectiv actual deputat PSD.

În aceste condiții, Codrin Ștefănescu, principal susținător al demersurilor celor doi frați, a reacționat dur față de noua politică a PSD, care nu mai pune accentul pe solidaritatea din partid, pe apărarea celor care au suferit din cauza abuzurilor unora ca ”Portocală”.

”Dacă Vlad și Andreea Cosma nu aveau curaj, nu știam nici azi de abuzurile de la DNA Ploiești!”, scrie Codrin într-un mesaj transmis azi noapte. ”Ei au arătat lumii întregi fata hâdă a unor torționari care au călcat în picioare oameni nevinovați! I-au măcelărit fără milă!”.

Fostul secretar general atrage atenția revoltat că ”medici, profesori, oameni de afaceri, simpli angajați în administrații” au fost ”zdrobiți împreună cu familiile lor!”.

”Șantaj, probe false, martori inexistenți, paradeală! Așa s-a făcut justiție în România!”, subliniază Codrin.

Iar dacă unii ”suferă și azi, alții au pierdut deja tot - inclusiv viața”, ei bine, Codrin Ștefănescu observă că ”PSD-ul condus de Ciolacu votează legea fără penali în funcții publice!”.

”Este înfiorător!”, conchide Codrin Ștefănescu. Într-adevăr, PSD a votat o lege promovată chiar de către cei care au susținut acea ”Justiție” reprezentată de Mircea Negulescu – și asta mult înainte ca asemenea abuzuri să fie aduse în instanță și pedepsite. O preocupare care pare că nu mai există pentru „noul” PSD – Ciolacu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Mircea Negulescu, Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu

Загрузка...