Alexandru Rafila

Rafila (OMS), revoltat de ”exagerări, recomandări bizare” - acuzația maximă pentru Guvern!

1516
“Văd foarte multe recomandări bizare despre modalităţile prin care ar trebui să ne ferim de acest coronavirus. Sincer vă spun, trăim vremuri foarte ciudate...”

BUCUREȘTI, 23 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un recent interviu, prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-a declarat revoltat de unele recomandări de la noi – și cinfirmă un aspect aberant: NU a fost consultat în multe situații, asta deși reprezintă autoritatea mondială în Sănătate și în bătălia cu Pandemia, OMS.

Mască medicinală
© Sputnik / Виталий Аньков

Așa cum bine observă jurnalistul Amir Kiarash de la ”Adevărul”,  profesorul Rafila n-a avut ”un discurs apocaliptic, spre deosebire de 99% dintre oamenii care au comentat despre boala COVID-19” dar a și ”preluat şi un rol epuizant: acela de a demonta toate aberaţiile care circulă în spaţiul public, sub forma unor recomandări în combaterea noului coronavirus”.

În interviul acordat ”Adevărul”, Rafila mai demontează câteva recomandări. Prima folosirea aerului condiționat, inclusiv în sălile de sport, unde s-a spus că NU trebuie folosit!

”Eu deja am avut o discuţie cu oamenii din domeniul fitness şi le-am zis clar: când deschideţi sălile, daţi drumul şi la aerul condiţionat!”, spune Rafila, explicând că dacă într-un club NU au şi altă soluţie de aerisire, cum ar fi deschiderea geamurilor ”să opreşti aerul condiţionat e o mare prostie”.

Este numai un exemplu, iar profesorul Rafila se revoltă: ”Sunt nişte exagerări care apar, din păcate, numai la noi!”

”Văd foarte multe recomandări bizare despre modalităţile prin care ar trebui să ne ferim de acest coronavirus. Sincer vă spun, trăim vremuri foarte ciudate...”, mărturisește Rafila.

Dar, bomba vine odată cu răspunsul la întrebarea dacă el, ca specialist de prim rang și reprezentant în conducerea OMS este consultat ”în vederea etapelor de relaxare şi a măsurilor care se impun pentru fiecare domeniu?”. Iată răspunsul șocant:

”Nu mi-a cerut nimeni părerea despre nimic, cu excepţia problemelor legate de funcţionarea asistenţei medicale!”, spune Rafila, care precizează – ”Sunt consultaţi doar cei de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, dar şi recomandările lor ajung, de cele mai multe ori, în coşul de gunoi”.

Și, atenție, ”când se face un act normativ la Guvern, nu prea ţine cont nimeni de aceste recomandări”. O acuzație mai periculoasă la adresa Guvernului NU a fost formulată!

Jurnalistul mai amintește, oarecum în același sens, de alte recomandări ale profesorului Alexandru Rafila de care nu se ține seama.

Una dintre ele se referă la măști. Rafila a spus, ”în mod repetat, că măştile trebuie purtate doar în spaţii închise sau, când suntem afară, dar în zone foarte aglomerate, cum ar fi o piaţă; ori, acum, ”din cauza vocilor care răspândesc multe aberaţii, vedem oameni care folosesc masca în spaţii larg deschise, în aer liber, sau chiar şi când stau singuri, în maşina personală!”

Tot profesorul Rafila a combătut o ”idee bizară”, aceea că ar trebui să bei apă de la robinet, ”deoarece ar avea o cantitate mare de clor şi ne-ar feri de pericolul îmbolnăvirii cu COVID-19!”.

”Apa de la robinet nu poate să aibă o cantitate atât de mare de clor, încât să exercite un efect dezinfectant”, a replicat Rafila. ”E eficientă ca s-o bem, dacă ne e sete, o bem - nu pot să spun că apa de la robinet e un antidot împotriva infecţiei cu noul coronavirus”.

Oricum, declarația privind Guvernul și modul de elaborare a unor acte normative - și ”nu prea ţine cont nimeni de aceste recomandări” ale reprezentantului OMS – asta ar trebui să provoace imediat o reacție – inclusiv a Parlamentului.

1516
Tagurile:
Organizația Mondială a Sănătății, OMS, Alexandru Rafila
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)
Tematic
Dr. Rafila a anunțat care vor fi PRIMELE activități care se vor relua odată cu ”relaxarea”
Rafila, avertisment: ”Nu încercați să cumpărați Remdesivir de pe internet”
Rafila: ”Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă”
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

208
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

208
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea mintală: La cine puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

49
(reînnoit 16:54 17.06.2021)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatoarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lucia Carp a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă o persoană care trece printr-o suferință emoțională.
Sănătatea mintală: La cine vă puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

Persoanele care simt o stare de neliniște sufletească, sunt în depresie sau ajung să aibă chiar și gânduri suicidare, trebuie să se adreseze primordial la un specialist pentru a evita ulterioarele consecințe negative. Primul pas este să-i comunice medicului de familie despre starea prin care trec și să înțeleagă că nu sunt singuri în fața problemelor.

"Comportamentul suicidar este precedat de stările depresiv anxioase. Este important să vă adresați cât mai curând medicului de familie, care va aprecia starea dumneavoastră la nivel de medicină primară și, în funcție de severitatea simptomelor, va prescrie un tratament ușor la domiciliu sau în cazul stabilirii unei grad de severitate moderat, vă va direcționa la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală", a explicat Lucia Carp.

Potrivit interlocutoarei, în municipiul Chișinău sunt cinci Centre Comunitare, iar pe întreg teritoriul țării – aproximativ 40 de instituții cu acest profil.

"În urma unei examinări mai minuțioase de către psihiatru, sunt stabilite terapiile pe care le va urma persoana. Tratamentul constă din psihoterapie (în cazuri ușoare și medii) sau psihoterapie și tratament medicamentos - în cazuri mai grave. Tratamentul ar putea dura de la 7 la 10 luni, lucru despre care trebuie informat pacientul de la bun început", a precizat specialistul.

Este important de menționat că persoanele asigurate nu trebuie să achite pentru tratament, medicamentele prescrise fiind compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

49
Tagurile:
Ajutor, Sănătate

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...