În copil în brațe

Avertizare UNICEF: Covid-19 ar putea ucide indirect până la 6.000 de copii pe zi în 6 luni

359
(reînnoit 20:14 13.05.2020)
Lupta împotriva coronavirusului ar putea avea efecte indirecte devastatoare în țările sărace, putând duce la moartea a 6.000 de copii în fiecare zi în următoarele șase luni, a avertizat UNICEF, care a recomandat să se recurgă la acțiuni urgente.

BUCUREŞTI, 13 mai – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit celui mai rău dintre trei scenarii prezentate într-un studiu realizat de Universitatea Johns Hopkins, până la 1,2 milioane de copii sub cinci ani care trăiesc în 118 țări ar putea muri în șase luni, fiind vorba de victime ale perturbării sistemului de sănătate cauzată de eforturile de combatere a răspândirii Covid-19, avertizează Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite (UNICEF), într-un comunicat de presă.

Acest număr de decese s-ar adăuga la cele 2,5 milioane de copii din această grupă de vârstă care mor la fiecare șase luni în aceste țări.

De asemenea, în aceeași perioadă, până la 56.700 de femei ar putea deceda din cauza că sunt acordate mai puţine îngrijiri pre și post-partum, pe lângă cele 144.000 de femei care mor în prezent.

Această evaluare ar anihila „decenii de progrese în reducerea numărului de decese care pot fi prevenite la copii și la mame”, a avertizat directorul UNICEF, Henrietta Fore, citată de Sputnik France

„Nu trebuie să lăsăm ca mamele și copiii să fie victime colaterale ale luptei împotriva virusului", care a ucis aproape 290.000 de oameni în întreaga lume, a adăugat aceasta în comunicat.

În țările cu sistemele de sănătate precare, Covid-19 perturbă lanțurile de aprovizionare cu medicamente și accesul la alimente și pune presiune asupra resurselor umane și financiare, arată un studiu publicat în revista The Lancet Global Health.

Măsurile pentru combaterea noului coronavirus (izolare, carantină, restricții de circulație) și îngrijorarea populațiilor conduc la reducerea numărului de vizite la centrele de sănătate și a procedurilor medicale vitale.

Studiul se referă în special la planificarea familială, îngrijirea pre și postnatală, livrări, vaccinări, precum și la serviciile de prevenire și îngrijire.

UNICEF subliniază că, până la jumătatea lunii aprilie, peste 117 milioane de copii din 37 de țări se poate să nu fi fost vaccinați împotriva rujeolei, în timp ce campaniile de vaccinare au fost întrerupte de pandemie.

Asia de Sud ar fi cea mai afectată regiune, înaintea Africii Subsahariene și a Americii de Sud, cu bilanțuri deosebit de ridicate în Bangladesh, India, Brazilia, Republica Democrată Congo și Etiopia.

Trebuie să „acționăm acum pentru a opri răspândirea bolii, pentru a ajuta bolnavii și pentru a proteja personalul de urgență”, precizează UNICEF, citat de AFP. De asemenea, organizaţia invită fiecare țară în cauză să „continue să facă eforturi pentru a limita efectele indirecte asupra copiilor” atunci când epidemia va încetini.

359
Tagurile:
Copii, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1028)
Tematic
Purtătorul de cuvânt al lui Putin, testat pozitiv pentru COVID-19
Biolog: cine poate dezvolta imunitate la Covid-19 – când există riscul reinfectării?
COVID-19 România: 7.961 persoane declarate vindecate și externate
Epidemiolog: Cât de mare este probabilitatea de infectare cu COVID-19 pe vreme de arșiță
Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус

Coronavirus in România, 14 iulie: 33.585 (+637) persoane infectate, 1.931 (+30) decese

7
(reînnoit 13:08 14.07.2020)
Autoritățile vin cu vești rele pentru cetățeni referitoare la ultimul bilanț al îmbolnăvirilor și deceselor cauzate de infecția cu noul coronavirus. Care sunt datele.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus - COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

De asemenea, până astăzi, 1.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În numai 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzi la aceeași oră, au fost înregistrate 30 decese - 13 bărbați și 17 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, București,

Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 234 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste.

La numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate 464 de apeluri și 1.936 la linia TELVERDE - 0800 800 358, deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.066 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 184.222 de lei.

Autoritățile reamintesc Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE – 0800800165 - la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.108 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 - coronavirus: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 5 în Grecia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 – coronavirus - și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică subliniază că aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Autoritățile reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 13 iulie 2020, au fost raportate 1.585.334 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

 

7
Tagurile:
Decese, România
Tematic
Tăriceanu propune o abordare total diferită pentru oprirea infectărilor cu coronavirus
Prefectul de Cluj și familia sa, infectați cu coronavirus
Alertă: Focar de coronavirus la un important centru oncologic
Fotbaliști români, infectați cu coronavirus. Echipa, în izolare
Știrea serii: Dezastru în Televiziune și muzică – vedete de top infectate cu Coronavirus

Загрузка...
Medici, spital

Medic: ”Vi se par astea sacrificii imposibile în pandemie?”

45
(reînnoit 10:22 14.07.2020)
Mihaela Andreescu, un medic din București, transmite un mesaj dureros românilor și atrage atenția că purtatul măștii de protecție nu este un calvar, așa cum încearcă unii să îl prezinte.

BUCURELTI, 14 iul  - Sputnik, Georgiana Arsene. Medicul Mihaela Andreescu se află în aceeași situație în care sunt mulți colegi ai săi: epuizată și, oarecum ”legată de mâini” fiindcă oamenii nu vor să respecte regulile de prevenție a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Aceasta spune că este obosită fiindcă, în toată această perioadă, a trebuit să citească mult pentru a înțelege cu ce ne confruntăm atât ca infecție COVID-19 cât și ca impact al acestei infecții asupra afecțiunilor pe care le tratează ca specialist, să se adapteze din mers, să se familiarizeze cu noile echipamente de protecție dar și să aibă grijă de familia sa.

Mai exact, a fost nevoită să facă psihoterapie cu propriii copii care au trebuit să se adapteze atât școlii online, cât și lipsei părinților de acasă. De asemenea, medicul și-a neglijat problemele personale de sănătate și chiar a renunțat la concediul de odihnă pentru că numărul de cazuri în creștere de COVID-19 face ca Spitalul Clinic Colentina să nu poată fi încă deschis pacienților cronici și, ca atare, această perioadă ”de sacrificiu” se prelungește nedefinit de mult.

”Dacă eu am putut în perioada asta să fac atâtea sacrificii... cum de altfel fac și colegii mei care stau în combinezoane la 40 grade cu transpirația șiroi pe ei... cum de vouă care trebuie doar “să purtați măști în spațiile publice și să păstrați distanțarea socială” vi se par astea sacrificii imposibile în plină pandemie???”, a scris medicul.

Reamintim că, ieri, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că s-au înregistrat alte 413 cazuri noi de îmbolnăvire, astfel încât pe teritoriul României au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus – COVID-19 și că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
Medic, Pandemie, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1028)

Загрузка...