Medici

Medicii șterg pe jos cu Iohannis, după anunțul vor primi 500 de euro

681
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a cerut Guvernului acordarea unui bonus pentru personalul medical care lucrează cu pacienți infectați cu coronavirus, iar medicii au reacționat.

BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Șeful secției ORL din cadrul Spitalului de Urgență Slatina, medicul George Craioveanu și-a exprimat dezamăgirea față de gestul guvernanților de a le promite medicilor un bonus de 500 de euro pentru cei aflați în prima linie în lupta cu COVID-19.

”#refuz MITA. #refuz 500 euro”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

„Nu de bani ducem lipsă. Nu cred că era momentul să... Sună a: ”mai vreţi 100 lei?”. Ştie toată lumea la ce mă refer“, a declarat medicul, potrivit adevarul.ro.

George Craioveanu a explicat că nu se teme, în acest moment, să își trateze pacienții, atâta timp cât șefii spitalului asigură personalul că există echipamente.

Medicul a precizat că nu știe dacă suma de 500 de euro modifică sau dacă a luat cineva în calcul banii când este vorba despre o asemenea decizie. Și aceasta pentru că asemenea hotărâri nu se iau în legătură cu banii.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Ludovic Orban, în cadrul videoconferinței în care s-a discutat situația critică de la spitalul Suceava, ca medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus să primească un bonus lunar de 500 de euro.

681
Tagurile:
medici, Klaus Iohannis
Tematic
Ciutacu se revoltă, îl distruge pe Iohannis: ”O să te bântuie toată viața blestemul ăsta!”
Iohannis i-a transmis președintelui Italiei un mesaj de solidaritate cu poporul italian
Iohannis, o nouă gafă la adresa medicilor și personalului medical – promite bani!
Vaccinare în România

Câți români s-au îmbolnăvit și câți au murit de Covid deși erau vaccinați

228
(reînnoit 18:19 13.05.2021)
Un număr considerabil de români s-au îmbolnăvit de Covid 19 deși erau vaccinați cu ambele doze și au existat și decese de Covid în ciuda inoculării cu ambele doze.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Peste 4.300 de români s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au fost vaccinați cu ambele doze, în perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021.

Un raport în acest sens a fost publicat astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, documentul indicând că, de la începutul campaniei de vaccinare până pe 9 mai, 4.363 persoane, reprezentând 0.2% din totalul persoanelor imunizate, au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Rată mare de îmbolnăvire după Pfizer

Interesant că, dintre persoanele care au luat boala după vaccinare, 94.1% au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 3.1% au fost vaccinate cu Moderna și doar 2.8% cu Astra Zeneca.

Timpul scurs de la data vaccinării cu a doua doză până la data confirmării arată că:

- 28.2% din persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare

- 40.4% din persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare

- 46.4% din persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la vaccinare

- 51.5% din persoane au fost confirmate în primele 28 de zile de la vaccinare

- 48.5% din persoane (2.116 cazuri) au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze.

Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la data confirmării a fost de 33 zile.

În ce privește ultimele două săptămâni din raport, adică perioada 26 aprilie – 9 mai, 1.596 de persoane s-au infectat după prima doză și 503 după cea de-a doua doză de vaccin.

În această a doua perioadă, mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la data confirmării a fost de 35 zile.

Câți au murit deși s-au vaccinat

Același raport arată că, de la începutul campaniei de vaccinare până pe 9 mai, 414 persoane (1.8% din totalul persoanelor infectate după administrarea primei doze de vaccin) au murit. Dintre acestea, 336 (81.2%) erau vaccinate cu Pfizer, 44 (10.6%) cu Moderna și 34 (8.2%) cu Astra Zeneca.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile precizează că niciunul din decese nu a fost cauzat de vaccin.

228
Tagurile:
Români, COVID-19

Загрузка...
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Ce ascund autoritățile? Tulpina care face ravagii în India e prezentă și în România

72
(reînnoit 17:51 13.05.2021)
INSP a confirmat că 10 dintre infectările COVID confirmate în România la cetățeni indieni sunt cu una dintre variantele care fac ravagii în India, situație ascunsă până în prezent de autoritățile române.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Institutul Național de Sănătate Publică arată într-un răspuns pentru G4media că 10 dintre infectările COVID confirmate în România la cetățeni indieni sunt cu una dintre variantele care au generat situația actuală din India. Este vorba de varianta B.1.617.2, catalogată de Marea Britanie în categoria variantelor care determină îngrijorare.

Este straniu că până în prezent, același INSP a susținut că respectivele cazuri sunt cu o variantă care „diferă de cea care a stat la baza situației epidemiologice din India”, dar instituția se justifică prin aceea că aprecierile anterioare erau făcute pe baza informațiilor existente la momentul respectiv.

„La momentul respectiv, pe baza informațiilor existente, varianta B.1.617.2 a fost considerată mai puțin agresivă, avand in vedere ca are doar una din cele 2 mutații prezente la varianta indiana B.1.617.1 si care generase o creștere a numărului de cazuri în India. Detalii noi au apărut în documentul ECDC din 11 mai 2021, din care a publicat și INSP extrasul menționat”, se arată în răspunsul transmis de INSP către publicația amintită.

Dacă pe 7 mai, Public Health England (PHE) a desemnat varianta B.1.617.2 drept variantă care determină îngrijorare (VOC), pe 11 mai, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a publicat un document potrivit căruia varianta B.1.617.2 este dominantă în India de la mijlocul lunii aprilie, iar România este printre țările care au comunicat către ECDC, până la data de 10 mai, confirmarea unui caz cu această variantă.

În 29 aprilie, Ministerul Sănătății a comunicat că INSP a anunțat confirmarea unui caz cu tulpina B.1.617.2 în Colonia Bod, județul Brașov.

În 5 mai, INSP a anunțat confirmarea unui focar în rândul unor muncitori de la două firme din orașul Popești-Leordeni.

Abia astăzi INSP anunță că, până la data de 9 mai 2021, au fost înregistrate în România 10 cazuri confirmate cu linia genetică B.1.617.2. Dintre acestea, 3 provin din focarul din Colonia Bod, județul Brașov, iar celelalte 7, din focarul de la Popești-Leordeni, județul Ilfov. Toate cele 10 cazuri sunt cetățeni indieni.

Conform publicației amintite, deși avea datele din 3 mai, INSP nu le-a comunicat nici ECDC până la data de 10 mai, nici populației României până astăzi.

72
Tagurile:
COVID-19

Загрузка...

Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

0
Moldovenii care se află acum în Israel trăiesc adevărate clipe de coșmar și de frică. Mărturiile conaționalilor noștri sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit pentru Sputnik Moldova Ion Leva – moldoveanul stabilit de mai mulți ani cu familia în Tel Aviv.
Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Leva a relatat că ultimele 48 de ore s-au dovedit a fi unele dintre cele mai dramatice din ultimii ani de când este stabilit în Israel. Moldoveanul spune că este îngrozit de sunetele sirenelor și ale rachetelor, care continuă să fie lansate în zonă.

"Este complicată situația. Am avut parte de două nopți albe - sirene, rachete. Timp de 48 de ore, peste 1200 de rachete din fâșia Gaza au ajuns în centrul țării. Azi noaptea au ajuns aproape în nordul țării. Este tragic", a povestit Ion Leva.

Salvarea oamenilor sunt buncărele, unde aceștia se adăpostesc pentru a se proteja de rachete și zgomotele puternice. Moldoveanul povestește că îndată ce aude sirena, are un minut la dispoziție pentru a se coborâ de la etajul patru în buncărul de la parter.

"În momentul când te afli în buncăr, iar acolo mai sunt 10-20 de copii care plâng speriați, credeți-mă că este foarte strașnic. Acesta este al patrulea război de când mă aflu aici, dar este cel mai greu pentru mine. Dacă până acum 120 rachete zburau în 3-4 zile, acum de 10 ori mai multe", a mărturisit el.

Ion Leva a mai relatat că oamenii nu prea ies pe afară, decât în cazuri de urgență sau necesitate stringentă, mai cu seamă că orice ieșire din casă ar putea fi un pericol pentru viață.

"Cel mai îngrozitor lucru este că acest conflict generează și un război civil. Arabii dau foc la bisericile evreiești, la mașini. Suntem îngrijorați că acest val se va extinde pe tot teritoriul țării. Un război civil știi când se începe, dar nu știi când se termină", a mai adăugat interlocutorul.

Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

0
Tagurile:
Israel

Загрузка...