Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu cere organizarea celui mai mare spital din România la Romexpo

134
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a propus ca la Romexpo să fie organizat cel mai mare şi mai complex spital din România pentru a combate epidemia de coronavirus

BUCUREȘTI, 1 aprilie - Sputnik, Marius Holdean. Călin Popescu Tăriceanu și-a expus propunerea pe contul său de facebook

El îi îndeamnă pe guvernanți să se ia de mâna unul pe altul și să meargă să vadă pavilioanele de la Romexpo,  așa cum se întâmplă în Spania cu sălile de sport sau în Italia.

”Acest complex are, pe lângă pavilionul central, vreo 10-12 pavilioane mai mici, dar suficient de mari că să primească fiecare sute de paturi de spital. Ele stau goale în vreme ce spitalele gem de bolnavi și cei care suferă de apendicită primesc la pachet și un coronavirus. În acest complex expozițional se poate organiza, în condiții de siguranță, cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă. Trebuie igienizat și dezinfectat. Trebuie compartimentat și dotat cu echipamente. Trebuie făcute locuri de cazare și odihnă pentru personalul medical”, explică Tăriceanu.

Mai mult, această zonă are parcări uriașe și spații de depozitare fără număr, își continuă Tăriceanu argumentația, iar în acel loc se poate amenaja cea mai mare bucătărie care s-a inventat în România.

”Aduceți toți bucătării din București, care astăzi stau cu restaurantele închise. Aduceți toate camerele frigorifice care acum stau goale prin diverse depozite. Aduceți toți furnizorii de medicamente sub același acoperiș că să fiți siguri că nu va lipsi nimic. Aduceți armata să securize perimetrul. Nimeni nu întră, nimeni nu iese. Să va mai spun?”, îi îndeamnă Tăriceanu pe guvernanți.

Liderul Alde face și un calcul, arătând că, dacă București - Ilfov are peste 3 milioane de locuitori, mulțumită” strategiei falimentare de a lua “măsuri graduale” în loc de a tăia coadă câinelui dintr-o dată, ”vom fi norocoși dacă doar 10% dintre noi ne vom îmbolnăvi”, adică vreo 300 000.

”Să fim optimiști și să spunem că doar 10% dintre cei infectați vor fi în stare gravă și vor avea nevoie de spitalizare adică vreo 30 000 de bucureșteni. În aceste condiții, spitalul pe care l-ați ridicat, ca să va faceți voi poze, va ajut la ceva?”, se întreabă liderul ALDE.

Tăriceanu analizează cazurile Spaniei și Italiei și anunță că ”probabil că mai avem 2-3 săptămâni până la vârful crizei”, el afirmând că acela va fi momentul în care spitalele și personalul medical vor întră în colaps, când oamenii vor stă pe jos și toți vom plânge.

”Încă nu e târziu că într-un efort supraomenesc să se mai poată organiza spații, că pavilioanele expoziționale, în spitale ad hoc. Dar asta înseamnă să o lăsăm cu vizitele și apelurile inutile la televizoare și să vă puneți mintea la contribuție. Modelul ROMEXPO poate fi extins peste tot în România unde există săli de sport sau alte spații care pot fi amenajate. Asta va lasă locuri în spitale și pentru cei care au alte boli”, își încheie Tăriceanu pledoaria.
134
Tagurile:
Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Viorica Dăncilă revine spectaculos – face cea mai importantă observație în criza COVID!
Medicii ruși înființează un spital în Bergamo pentru pacienții cu COVID-19
Cum să facem față stresului provocat de COVID-19: Iată sfatul psihologului - Video
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

51
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

51
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

107
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

107
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

71
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

71
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...