Medicamente

România nu va exporta medicamente pentru prevenirea și tratarea coronavirusului

129
(reînnoit 19:51 11.03.2020)
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat suspendarea pentru 6 luni a distribuției în afara României a medicamentelor și a tuturor produselor sanitare care au legătură cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul COVID-19.

BUCUREȘTI, 11 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență spun că, la propunerea Ministerului Sănătății a fost dispusă emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o jumătate de an, a distribuției, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19.

Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma
© AP Photo / Andrew Medichini

Această măsură face parte din planul de acțiune al Ministerului Sănătății ce are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate și continue de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare esențiale în această situație, notează digi24.ro

Această listă urmează să fie stabilită împreună cu experții din comisiile de specialitate ale ministerului. Se vor avea în vedere, în mod special, medicamente cum ar fi cele antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermice, antifungice, anestezice, sedative, dar și alte medicamente considerate a fi necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 și a complicațiilor acestora.

De asemenea, lista va cuprinde materiale sanitare și dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, mănuși, seringi, măști, ochelari de protecție, soluții dezinfectante, precum și alte materiale și dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestinoarea cazurilor de COVID-19.

129
Tagurile:
medicamente, export, coronavirus
Tematic
Bolnav de coronavirus: ”Am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact”
China se întoarce la afaceri după ce vârful epidemiei de coronavirus pare să fi trecut
Coronavirus în România - Iohannis: autoritățile ”sunt pe fază”
Angela Merkel: „Între 60% și 70% dintre germani vor fi infectați cu coronavirus”
Al 37-lea caz de coronavirus din România
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

193
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

193
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

196
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

196
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...