Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma

Al 37-lea caz de coronavirus din România

273
A fost confirmat cel de-al 37-lea caz de infectare cu coronavirus. Bolnavul este un bărbat din București care a călătorit la Stuttgart

BUCUREȘTI, 11 mart - Sputnik, Marius Holdean. Un bărbat din București care a călătorit la Stuttgart a fost descoperit cu coronavirus. Acesta este cel de-al 37-lea caz la nivel național.

„Caz 37: barbat, 47 de ani, din București, a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Conform sursei citate, acesta a început să prezinte simptome în 6 martie, iar în prezent este internat la Spitalul „Victor Babeș”.

Este vorba despre un controlor aerian de la Romatsa care fusese la un curs de pregătire în Luxembourg.

Din cele 37 de cazuri confirmate la nivel național, 17 în București.

Unul dintre cazuri se află la terapie intensivă

Primul caz grav de infectare cu coronavirus din România a fost anunțat astăzi, acesta fiind un bărbat de 56 de ani internat la terapie intensivă. Acesta este cel al 36-lea caz din țară.

„Caz pozitiv numărul 36: bărbat din București, 56 ani, a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Potrivit sursei citate, „ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat”, iar în prezent este internat la Terapie Intensivă la Spitalul „Victor Babeș”.

Acesta este cel mai grav caz de infectare cu coronavirus de până acum în România.

Dar există și vești bune: șase persoane care au fost infectate cu virusul s-au vindecat.

273
Tagurile:
coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1774)
Tematic
China se întoarce la afaceri după ce vârful epidemiei de coronavirus pare să fi trecut
Coronavirus în România - Iohannis: autoritățile ”sunt pe fază”
Imaginea cu o asistentă epuizată din Italia – simbol al luptei împotriva coronavirusului
Angela Merkel: „Între 60% și 70% dintre germani vor fi infectați cu coronavirus”
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

231
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

231
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

205
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

205
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...

Spectacol de artificii la Moscova cu prilejul celei de-a 76-a aniversări a Victoriei

0
(reînnoit 01:49 10.05.2021)
Un impresionant spectacol de artificii încheie șirul de manifestări dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Un grandios spectacol pirotehnic are loc în aceste momente la Moscova, acolo unde astăzi s-a desfășurat parada dedicată celea de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Cerul este acoperit de focuri artificii.

Anterior, s-a raportat că este planificată utilizarea a 10 mii de artificii.

Duminică dimineață, la Moscova s-a desfășurat principala paradă a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Peste 12 mii militari au luat parte la aceasta. Au fost implicate peste 190 de unități de echipament militar, precum și 76 de elicoptere și avioane.

0

Загрузка...