Coronavirus

Imaginea cu o asistentă epuizată din Italia simbol al luptei împotriva coronavirusului

787
(reînnoit 19:52 11.03.2020)
Epidemia de coronavirus izbucnită la nivel global a infectat deja peste 10.000 de persoane în Italia. O asistentă epuizată din această țară a fost fotografiată în timp ce dormea cu capul pe un birou. Fotografia a devenit virală şi un simbol al luptei împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 11 mart – Sputnik, Doina Crainic. Imaginea cu o asistentă epuizată din Italia, odihnindu-se cu capul sprijinit pe masa ei de lucru a fost publicată pe contul de Facebook al publicaţiei Nurse Times de către unul dintre colegii ei, care a făcut acest gest pentru a mulțumi tuturor asistentelor italiene care luptă împotriva epidemiei de coronavirus.

​„Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți!”, a scris un utilizator.

În fotografie este asistenta Elena Pagliarini, care lucrează într-un spital din apropierea Milanului, potrivit site-ului Nurse Times.

„A fost o noapte foarte dificilă și am lucrat cu toții pentru a ajuta cât mai mulți oameni. Mai aveam o oră până să-mi termin schimbul, dar pur şi simplu m-am prăbușit [din cauza epuizării]. Era aproape 6:00 dimineața atunci când a fost făcută fotografia. Eram complet epuizată. Dacă putem ajuta și salva oameni, este pentru că lucrăm împreună ca echipă”, a explicat asistenta, citată de Sputnik France.

Această imagine a devenit un simbol al luptei împotriva epidemiei de Covid-19 care afectează lumea la nivel mondial.

„În mod normal, toată lumea m-ar fi criticat. Dar acum multe persoane mă sună să-mi mulțumească”, a mai spus asistenta.

Situația în Italia

Coronavirusul, apărut în decembrie anul trecut în China, a infectat deja peste 10.000 de persoane în Italia, iar numărul de decese în țară a ajuns la 631, potrivit ultimelor date.

Italienii au luat cu asalt supermarketurile pentru a se aproviziona după vestea că întreaga ţară intră în carantină. Un vânzător intervievat de agenția de știri Ansa a spus că produse precum cartofi, lapte, zahăr, făină, dar și săpunuri și dezinfectanți sunt primele care se epuizează de pe rafturi, „ca în vreme de război”.

787
Tagurile:
Asistenta medicala, Franța, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
Tematic
Primul caz de coronavirus în Turcia
Bolnav de coronavirus: ”Am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact”
China se întoarce la afaceri după ce vârful epidemiei de coronavirus pare să fi trecut
Coronavirus în România - Iohannis: autoritățile ”sunt pe fază”
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

194
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

194
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

196
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

196
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...