Coronavirus

Bolnav de coronavirus: ”Am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact”

372
(reînnoit 12:35 11.03.2020)
Bogdan spune că, la ora la care scrie acest mesaj este internat la Spitalul ”Victor Babeș” cu diagnosticul confirmat de coronavirus, unde a ajuns după ce a așteptat ambulanța preț de 12 ore.

BUCUREȘTI, 11 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Bărbatul spune că luni seară a făcut febră 39,2, iar medicii de la Institutul Național de boli infecțioase Profesor Matei Balș i-au făcut și testul de coronavirus.

Omul fusese, după propria mărturie, la Londra, în intervalul 25-27 februarie, însă până zilele trecute, Marea Britanie nu era considerată o zonă cu risc. Prin urmare, toată lumea, inclusiv Bogdan, au crezut că șansele de a fi infectat sunt minime. În așteptarea rezultatului s-a izolat la domiciliu.

Rezultatul l-a aflat din presă, însă abia după două ore a fost sunat și i s-a confirmat că este pozitiv, apoi a fost informat că urmează să vină o salvare – acea izoletă – să îl preia. 

”Am așteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătura cu Direcția de Sănătate Publică, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112, în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toata lumea să fie în regulă”, a scris bărbatul.

El spune că medicii de la Matei Balș și de la Victor Babeș s-au comportat până acum exemplar, fiind empatici și dornici să îl ajute.

În ceea ce îi privește pe apropiați, aceștia sunt în izolare la domiciliu și au parte au făcut deja și testele, iar colegii săi sunt toți în izolare la domiciliu.

”Sper să-mi revin cât de repede și mă rog ca toată lumea să fie bine. Însă nu cred că va fi așa dacă nu ia fiecare măsuri în momentul ăsta”, a încheiat Bogdan.
372
Tagurile:
coronavirus, Bolnavi
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

217
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

217
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

202
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

202
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...