La spital

Scandal la Spitalul Universitar: operații anulate, Ministerul Sănătății, în control

160
(reînnoit 17:11 10.02.2020)
A fost trimis de urgență Corpul de Control al Ministerului Sănătății, dar și Inspecția Sanitară la Spitalul Universitar București. Ce se întâmplă cu operațiile.

BUCUREȘTI, 10 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Medicii de la Spitalul Universitar din București spun că nu pot opera din pricina faptului că aparatele de radiologie nu au avize, iar cei care ar fi trebuit să folosească aceste aparate nu au fost instruiți.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
© Sputnik / Александр Кондратюк

Deja au fost anulate șase operații la Spitalul Universitar.

Este vorba despre un aparat de raze care, de regulă, se utilizează în operațiile pentru ortopedie. Pacienții vin din toată România, iar cea mai importantă secție de ortopedie din țară.

În acest moment, ea are activitatea redusă tocmai din pricina faptului că aceste aparate au fost cumpărate, însă nu și avizate de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, aflată în subordinea Guvernului României.

Aparatele au avut avize până în luna decembrie, iar surse medicale spun că vina ar fi a managerului, care nu a reînnoit această avizare, notează antena3.ro.

Aparatele au avut avize până în luna decembrie, iar surse medicale spun că vina ar fi a managerului, care nu a reînnoit această avizare, informează antena3.ro.

Un chirurg al spitalului susține că aparatul de raze s-ar fi stricat în timpul operației, iar un pacient a rămas deschis pe masa de operație și au fost nevoiți să se descurce așa.

De asemenea, un tavan a picat într-un bloc operator vechi, care a fost renovat cu suma de 70 de milioane de lei.

Potrivit antena3.ro, medicii spun că acest lucru se întâmplă din cauza helioportului care se află în apropiere, iar atunci când elicopterul aterizează se simt vibrații în blocul operator.

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control și Inspecția Sanitară de Stat pentru a verifica spusele medicilor.

Până în luna decembrie, au existat aceste avize de la CNCAN. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că vina pentru faptul că aceste avize nu s-au prelungit este strict a managerului Spitalului Universitar.

Astăzi au fost anulate șase operații.

160
Tagurile:
control, Ministerul Sănătății, Spital
Tematic
E oficial! Ce a decis Ministerul Sănătății în privința spitalelor de psihiatrie
Hușanu, despre negocierile cu ministerul Sănătății: ”Nu este de ajuns”
Îngrijirea pacienților deja internați la Floreasca, ilegală? Ce spune Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății: când începe vaccinarea gratuită anti HPV
Sumă colosală pentru ”proiectare” – presa ia la ochi ministerul Sănătății!
Ambulanță, coronavirus, România

Gheorghiță, avertisment: vine valul 4 al pandemiei?

29
(reînnoit 08:14 17.06.2021)
Coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti COVID-19 spune că tulpina contagioaă din India, denumită Delta, ar putea deveni dominantă în România și că ea ar putea duce, de asemenea, la o explozie de îmbolnăviri.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Pandemia de coronavirus nu este nici pe departe trecută. O spun specialiștii, care avertizează că tulpina indiană a virusului – denumită Delta – este extrem de periculoasă.

Potrivit specialiștilor, mutația este cu 50% mai transmisibilă comparativ cu variantele inițiale ale viruslui și că inclusiv persoanele vaccinate ar trebui să fie atente la regulile de protecție. Motivul îl reprezintp faptul că proecția scade treptat de la momentul imunizării.

Tulpina din India, care este deja răspândită în 74 de țări, ar putea să declanșeze al patrulea val al pandemiei în România.

Medicul infecționist Andrei Rogoz spune că mutațiile care apar la nivelul proteinei spike din structura acestui virus permit transmiterea cu o mai mare ușurință. Vorbim aici fie de pătrunderea sa în celule, fie de declanșarea unor cascade de reacții în organism care să fie mai severe.

Mutaţiile pot fi depistate în urma secvenţierii. Însă, momentan, în România se fac sub 100 de astfel de proceduri pe zi. Primele suspiciuni se pot vedea la testul PCR, informează antena3.ro.

În prezent, în România, au fost confirmate mutaţiile contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi din India.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 din România, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece în toamnă, este cât se poate de clară ”şi foarte probabil că varianta Delta, a tulpinii virale SARS-CoV-2, are toate caracteristicile să devina variantă dominantă”.

În România, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, au murit 30 de persoane confirmate cu mutațiile contagioase.

29
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
вымышленный персонаж саги «Звездные войны» Йода в онкологическом отделении больницы AP-HP Armand Trousseau в Париже

Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor - oamenii de știință

179
(reînnoit 15:03 15.06.2021)
Restricțiile din timpul pandemiei au avut un efect negativ asupra sistemului imunitar al copiilor. Oamenii de știință sunt îngrijorați de creşterea numărului de copii la secţiile de pediatrie.

BUCUREŞTI, 14 iun – Sputnik. În timp ce restricţiile se relaxează în toate ţările, oamenii de știință se îngrijorează cu privire la efectele pe care le-au avut lockdown-urile asupra copiilor. În afară de consecințele economice inevitabile, restricţiile împotriva COVID-19 ar putea avea, de asemenea, repercusiuni medicale pe termen lung, în special asupra sistemului imunitar al copiilor.

Mai mulți cercetători se tem că distanțarea fizică și purtarea măștilor au făcut copiii mai vulnerabili la anumite virusuri sezoniere, relatează The Guardian. În mod normal, majoritatea nou-născuților se confruntă cu aceste virusuri înainte de vârsta de 18 luni, însă restricțiile sanitare au redus expunerea copiilor la agenții patogeni. Totuşi, contactul cu viruși, chiar dacă uneori poate duce la boli, este necesar pentru a întări sistemul imunitar, în special la cei mai tineri.

Oamenii de știință sunt îngrijorați în special în legătură cu reapariția virusului respirator sincițial (RSV), un virus care provoacă infecții pulmonare grave, pentru care nu există un vaccin aprobat. Cazuri de RSV au fost deja detectate luna trecută în Marea Britanie, ceea ce constituie un fapt îngrijorător, având în vedere că virusul circulă în mod normal în timpul iernii.

„La sfârșitul lunii mai, RSV este foarte neobișnuit. Acest lucru poate reflecta o sensibilitate imunologică mai mare, din cauză că anumite restricții Covid au fost relaxate sau a unei schimbări a comportamentului sezonier al virusului”, a explicat pentru The Guardian Deenan Pillay, profesor de virologie la University College London.

Presiune asupra secţiilor de pediatrie

Această slăbire a sistemului imunitar poate duce la o creştere a numărului de pacienți tineri în spitale. Mai ales că oamenii de știință se tem și de o revenire virulentă a gripei în iarna viitoare, deşi virusul gripal a trecut neobservat anul acesta.

„În timp ce Covidul a cauzat probleme în unitățile noastre de terapie intensivă pentru adulți, putem vedea şi probleme în spitalizările și terapia intensivă din sectorul pediatric”, a spus şi Catherine Moore, om de știință consultant pentru Public Health Wales.

De asemenea, la începutul lunii iunie, cercetătorii americani au descoperit că două tulpini de gripă dispăruseră, în contextul pandemiei.

179
Tagurile:
Copii, Imunitate, Masca
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Masca lui Dali din "La casa de papel" - un nou simbol al protestelor!
„COD ROȘU” Covid în Chișinău - noi RESTRICȚII: masca obligatorie pe stradă, text integral
Vestea mult aşteptată: data când s-ar putea renunţa la masca în spaţiile deschise

Загрузка...
Ворчун на свободе!

Salvamontiștii avertizează: ”Atenție la urși!” Foto

0
Reprezentanții Salvamont Bacău trag un puternic semnal de alarmă cu privire la faptul că, în ultima perioadă, s-au înmulțit cazurile prin care se semnalează prezența urșilor în apropierea localităților ori pe potecile turistice. Ce este de făcut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Turiștii, dar și localnicii din județul Bacău se confruntă cu un fenomen mai puțin obișnuit. Este vorba despre prezența urșilor atât pe potecile turistice cât și în apropierea localităților.

Reprezentanții Salvamont Bacău susțin că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor prin care este semnalată această situație.

Așa că, spun salvamontiștii, pentru a evita nu doar întâlnirea, ci și atacul ursului brun, se recomandă ca atunci când parcurgeţi trasee turistice, să vă semnalați prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Se interzice cu desăvârşire hrănirea ursului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive.

”Salvatorii montani au în dotare spray-uri cu piper și recomandăm și turiștilor să țină la îndemănă, preventiv, un spray cu piper special dimensionat pentru urs”, mai precizează reprezentanții Salvamont Bacău.

Acesștia susțin că, dacă pănă acum era o obișnuință prezența urșilor în munții Nemira, pe lăngă Slănic Moldova, mai nou se semnalează frecvent prezența acestora și in alte zone.

În acest sens, Salvamont Bacău a prezentat căteva imagini din munții Berzunți, zona lacului Tarnița.

0
Tagurile:
urși

Загрузка...