Coronavirus

OMS, alertă mondială de coronavirus: mesajul Ministerului Sănătății din România

1116
(reînnoit 12:37 31.01.2020)
Măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului se păstrează în continuare, a informat Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Deocamdată, în România, nu s-au luat măsuri suplimentare.

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că virusul din orașul chinez Wuhan reprezintă o urgență la nivel global.

Epidemia se extinde în afara Chinei.

Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că această alertă înseamnă că Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor statelor membre să adopte măsuri care diminuează posibilitatea intrării într-o țară a unei persoane care a fost infectată cu coronavirus.

”Dar dacă, totuși, acest lucru s-a întâmplat, persoana respectivă să ia măsuri să limiteze răspândirea. Sunt elemente importante care sunt prevăzute în OMS”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit reprezentantului Ministerului, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat virusul din China urgență la nivel global, România păstrează măsurile pe care le-a adoptat inițial.

Măsurile luate de autoritățile din România împotriva coronavirusului sunt: dotarea celor cinci centre din țară cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor, achiziția de ventilatoare pentru spitalele județene – pentru fiecare spital județean câte un ventilator, iar pentru centrele de boli infecțioase – câte trei, precum și chestionarele din aeroporturi.

În România nu avem nici un caz confirmat de infecție cu coronavirus.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus la Digi24, joi, că se lucrează la constituirea unor „stocuri de echipamente de protecție, de măști și de echipamente medicale”, care sunt necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

1116
Tagurile:
Ministerul Sănătății, OMS, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Italia, Moldova (92)

Загрузка...