Protest Sanitas

Proteste în România: avertisment pentru Guvern, de la medici și asistenți

7265
Sindicaliștii din Sănătate reacționează, după ce Guvernul a anunțat oficial că luni, 23 decembrie 2019, își asumă răspunderea pe modificarea legislației salarizării.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. În urma modificării legislației salarizării, sporul pentru condiții grele de muncă și cel pentru condiții periculoase sau vătămătoare vor fi raportate la salariul minim brut pe țară garantat în plată, adică 2230 de lei de la 1 ianuarie 2020 și nu la salariul aflat în plată, ca până acum, informează reprezentanții Federației SANITAS din România.

Modificarea va afecta toți bugetarii, inclusiv angajații din Sănătate și din Asistență Socială.

”Federația SANITAS atrage atenția guvernanților că această modificare va duce la scăderea veniturilor unor categorii de salariați din cele două domenii”, spun sindicaliștii

În opinia lor, schimbarea definiției sporului – considerat ca acel element al salariului care se poate calcula ”după caz, ca procent la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată” creează premisele modificării, în timp, a tuturor sporurilor, nu numai a celor două categorii vizate prin acest proiect de lege.

Deosebit de grav este, însă, și un alt aspect al situației. Este vorba despre faptul că modificarea legislației prin asumarea responsabilității, fără consultarea partenerilor sociali, reprezintă nu doar o încălcare a principiilor dialogului social, ci și o ignorare a capitalului de încredere cu care organizația sindicală, ca parte a societății civile, a creditat echipa guvernamentală la învestire.

”În replică la angajarea răspunderii guvernamentale, și noi, SANITAS, ne asumăm răspunderea sindicală pentru toate formele de protest prevăzute de lege, prin care angajații din Sănătate și Asistență socială vor reacționa imediat, dacă acest proiect de lege va fi aprobat!”, precizează sindicaliștii.

Acesta nu este unicul motiv de nemulțumire al angajaților din Sănătate. În urmă cu două zile, prim-vicepreședintele SANITAS, Iulian Pope, afirma că Guvernul taie bugetului Sănătății un procent ”dramatic” de 23% și a subliniat că tot sistemul va fi afectat de această măsură a Executivului.

El nu a exclus că ar putea fi proteste la începutul anului viitor.

7265
Tagurile:
România, Guvern, Proteste, SANITAS
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt

Școlile din Capitală pun lacătul pe ușă: cât va dura

129
Schimbări pentru elevi și profesori, determinate de condițiile speciale în care se desfășoară alegerile locale 2020, dar și prevederile legale referitoare la măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 se apropie cu pași repezi, iar acest lucru vine la pachet cu câteva schimbări pentru elevi și profesori. Și aceasta pentru că multe dintre școli găzduiesc secții de votare.

Părinții elevilor din Capitală au fost deja informați în legătură cu această schimbare.

Astfel, având în vedere situația specială în care se desfășoară alegerile locale 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare, se arată în mesajele primite pe grupurile de Whatsapp.

Cursurile fizice vor fi suspendate total în aceste zile în unitățile de învățământ. Elevii, însă, dar și profesorii, nu vor avea parte de o minivacanță. Și aceasta pentru că în toate aceste 4 zile vor fi desfășurate cursuri online.

Președintele Klaus Iohannis declara, la un moment dat, că este perfect de acord că trebuie să se găsească cele mai bune soluții pentru organizarea alegerilor.

"Este foarte clar că activitatea în școli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale. După ziua votului este foarte clar că este nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecție profundă”, spunea președintele României.
129
Tagurile:
București, școli
Tematic
Romaniuc: ”Înțeleg îngrijorările și temerile, dar vreau să nu pierdem sensul școlii!”
Premierul Orban, mesaj COMIC cu ocazia începerii noului an școlar, sfidare a dascălilor
Romaniuc: ”Ce an școlar ne așteaptă! Azi mi-a fost greu să-mi stăpânesc tristețea”
Iohannis, despre problemele din școli
Poziția Oanei Moraru despre purtarea măștilor în școli

Загрузка...
Loterie

OMS, avertisment sumbru: compară covid 19 cu loteria

77
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia cu COVID-19

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie şi pe utilizarea vaccinului. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19
© Sputnik / пресс-служба Минздрава РФ

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

77
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, OMS
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19
Șeful OMS: Să ne pregătim de următoarele pandemii
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa

Загрузка...
Gabriela Firea

Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan

96
Una dintre cele mai importante promisiuni a fost îndeplinită și concretizată - dar cu o întârziere de care s-ar face vinovat Nicușor Dan, care ar fi susținut anumite interese.

BUCUREȘTI, 19 sept – Sputnik. O promisiune respectată și una dintre frumoasele realizări rutiere din București – așa s-ar putea descrie inaugurarea podului Ciurel – la finalul primului mandat al Gabrielei Firea.

Gabi Firea ținut să asiste și la deschiderea circulației pe porțiunea Podul Ciurel - Nod Virtuții, menționând asta într-o scurtă postare.

”Azi s-a deschis circulația pe podul hobanat (pod susținut cu hobane sau cabluri-tiranți, n.n.), cele 3 pasaje și 9 bretele rutiere care fluidizează traficul spre cartierele Militari, Crângași, Drumul Taberei, Grozăvești-Regie”, care atrage atenția că va continua și cu cea de-a doua etapa a investiției, iar constructorul primei părți (Ciurel) - asocierea Max Boegl, Astaldi Spa și Eurocostrunct Trading 98 ”rămâne în șantier”.

Primarul General spune că este finalizat proiectul tehnic si culoarul de exproprieri – și explică și de ce a durat atât de mult prima parte a investiției. Iar situația este uluitoare – și arată de ce merg atât de greu treburile în capitalismul intereselor personale și de grup, față de perioada socialismului patriotic al lui Niculae Ceaușescu.

14 ani a durat realizarea primei etape din care aproape 10 ani de blocaje prin tribunale – asta este socoteala adevărată, dezvăluită de Firea! Iar motivul… este de-a dreptul pentru procurori:

”În apropierea unui pilon de pod are casa prietenul candidatului Dreptei, co-fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul”, dezvăluie Firea, care acuză gruparea lui Nicușor Dan că ”acum, tot ei vin si mint că este “podul care nu duce nicăieri””.

Ori, arată Firea, acum, după ce a finalizat prima etape urmează lucrarea între Șoseaua Virtuții și Centură dar ”s-ar fi putut ca, acum, podul Ciurel să ducă direct în A1, dacă nu erau în București oameni care pretind că salvează orașul dar, de fapt, îl blochează”.

Deci, podul Ciurel, o reușită a administrație Firea – PSD, dar și lovitură pentru Nicușor Dan, care va trebuie să explice aceste acțiuni care ar fi dus la întârzierea lucrărilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Gabriela Firea, Nicușor Dan
Tematic
Gabriela Firea, acuzație gravă la adresa lui Nelu Tătaru – caz pentru procurori!
Marea realizare de la Metrou – o păcăleală și un atac pregătit la Gabriela Firea?
Ilan Laufer, confirmare fulminantă: ”Firea, următoarea victimă a blatului Ciolacu – Orban”

Загрузка...