Federatia Sanitas din Romania

Salariații din Sănătate, fermi: vor fie siguri primesc salariile mărite!

644
(reînnoit 19:36 12.12.2019)
Final de an plin pentru reprezentanții Federației SANITAS, care s-au întâlnit cu ministrul Sănătății, Victor Costache, căruia i-au prezentat zece solicitări. Ce răspuns a dat Ministerul Sănătății.

BUCUREȘTI, 12 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Sindicaliștii spun că au trimis spre analiză și soluționare cele mai importante probleme cu care se confruntă salariații din sistemul sanitar din România, în acest moment.

Aceștia solicită asigurarea acordării creșterilor salariale începând cu data de 1 ianuarie 2020, raportarea tuturor sporurilor la salariul aflat în plată, modificarea Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, asigurarea dreptului la concediul de odihnă plătit pentru toți salariații din sistemul sanitar, precum și asigurarea finanțării tuturor creșterilor salariale prin transfer de la bugetul de stat către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

”Reglementarea funcționării spitalelor de psihiatrie, în special a celor 4 instituţii sanitare de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă, reluarea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector pentru articolele în care partenerii sociali s-au angajat ca în termen de 6 luni de la semnarea acestuia să elaboreze proceduri și criterii de aplicare”, au mai precizat reprezentanții SANITAS. 

Un alt punct foarte important a fost cel legat de consultarea reală a partenerilor sociali în procesul de elaborare a legislației care reglementează profesiile din sistemul sanitar.

Mai mult decât atât, sursa citată a menționat revizuirea actelor normative care prevăd acordarea unor facilități pentru salariații din sistemul sanitar, respectiv servicii, tratament și medicație gratuită, actualizarea acestora și punerea lor în aplicare.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății postat pe pagina de Facebook a instituției, la scurt timp după întâlnirea avută cu sindicaliștii, se precizează… nimic semnificativ.

Și anume, că ministrul Sănătății a exprimat disponibilitatea autorităților pentru menținerea, în permanență, a dialogului deschis și constructiv pe toate temele de interes comun, ”bazat pe încredere și responsabilitate”.

”Pentru Ministerul Sănătății, sindicatele reprezintă unul din cei trei parteneri strategici, alături de colegiile profesionale și asociațiile de pacienți”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății. 

644
Tagurile:
Salarii, SANITAS
Tematic
Vom avea personal medical tot mai nepregătit? Ce spune Hușanu, SANITAS
Aşa nu se mai poate – SANITAS Bucureşti a trimis deja o adresă către Guvern
Protestul medicilor sibieni dă startul? Ce spune Huşanu, SANITAS Bucureşti
SANITAS: „Nu vom mai permite ca buna noastră credinţă să fie răsplătită cu aroganţă”
Mesaj sublim al SANITAS la final de an – guvernanţii ar trebui să înţeleagă

Загрузка...