Spital

Vremuri grele: mai multe spitale din țară ar urma se închidă - lista

1833
(reînnoit 06:57 29.10.2019)
Mai multe spitale din România ar urma să fie comasate, potrivit prevederilor programului de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban. Ce motiv este invocat.

BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. În programul de guvernare al PNL se invocă motivul că mai multe unități spitalicești din România înregistrează dificultăți mari de sustenabilitate financiară.

Potrivit unor surse din Sănătate, sub acest paravan al lipsei de sustenabilitate financiară se preconizează închiderea propriu-zisă a mai multor spitale din România. Vorbim, în special, de spitale din localitățile mici.

În urma aplicării acestei decizii, vor dispărea cel puțin 22 de unități spitalicești, din toate regiunile țării, informează stiripesurse.ro

Astfel, printre spitalele care urmează să fie închise în regiunea Moldova se numără: Spitalul de boli cronice din Târgu Frumos, Spitalul Orășenesc Buhuși, Spitalul Municipal Comănești, Spitalul din Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice din Siret și Spitalul Bicaz.

Nici Maramureșul sau Ardealul nu vor fi ocolite de aceste prevederi. Vor fi închise mai multe spitale din Ardeal și Maramureș, cum ar fi: Spitalul Orășănesc Jobou, Spitalul de Boli Cronice din Crasna, Spitalul Orășănesc Ștei, Spitalul Beclean, Preventoriu TBC Copii Ilișua, Spitalul de Psihiatrie Cavnic, Spitalul Municipala Gherla, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Institutul de Urologie Câmpia Turzii.

Afectată va fi și zona de sud a țării. Spitalele care vor fi ghilotinate sunt: Spitalul Orășănesc Balș, Spitalul Orășănesc Baia de Aramă, Spitalul Brezoi, Spitalul Rovinari, Spitalul Bumbești Jiu, Spitalul de Pneumonologie Lemnea și Spitalul Filiași sau Spitalul Orășănesc Segarcea.

Din nefericire, va fi un adevărat genocid medical, avertizează specialiștii în domeniu. Mai multe zeci de pacienți vor pierde accesul la serviciile medicale.

Acesta nu este, însă, singurul risc pe care îl reprezintă închiderea spitalelor. Un altul este reprezentat de răspândirea unor infecții, având în vedere că mulți pacienți nu își vor permite să se trateze în centre medicale mai mari.

Locurile de muncă ale oamenilor din respectivele unități medicale vor fi sub semnul întrebării. Oamenii vor fi puși pe drumuri.

Acest lucru va face ca personalul medical să aleagă să plece din România pentru a lucra în străinătate.

Sursa citată precizează că reforma din Sănătate anunțată de Guvernul liberal nu este privită cu ochi buni nici de comunitățile locale unde urmează să se închidă unitățile spitalicești. Având în vedere că localitățile în care urmează să se aplice măsurile sunt, în general, unele sărace, iar accesul la serviciile medicale este unul și așa dificil, mai multe categorii de pacienți pur și simplu vor fi lăsați să-și ducă boala pe picioare sau și mai grav, să moară cu zile.

Având în vedere că sistemul sanitar se confruntă și așa cu destule probleme, închiderea unor spitale nu va face decât să creeze și mai mari nemulțumiri în sistem. La ora actuală, problema sporurilor este una care tinde să dea în clocot, iar, după închiderea spitalelor, sistemul poate intra în colaps…

1833
Tagurile:
Ludovic Orban, Guvernul, spitale, închidere
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

60
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

60
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

314
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

314

Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00

BUCUREȘTI,  21 iun – Sputnik. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

0
Tagurile:
Televiziune

Загрузка...