Spital

Șpaga în spitale: unde se mai dă. Ce spune ministrul Sorina Pintea

60
(reînnoit 19:45 03.10.2019)
În urmă cu scurt timp, ministrul Sănătății a explicat că încă se ia mită în spitalele din România, dar a dat asigurări că nivelul a scăzut, însă a precizat că acest fenomen nu poate dispărea imediat.

BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecourile scandalului mită în spitalele din România nu s-a stins, iar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat care este situația la momentul de față.

Mai exact, problema este dacă se mai ia sau nu șpagă în unitățile medicale din țara noastră.

Demnitarul a explicat că, din informațiile pe care le deține, răspunsul este afirmativ și că există un chestionar de feed-back care este prelucrat.

Raportul acesta se publică pe site-ul Ministerului Sănătății, dar în afara acestor date seci, Pintea a precizat că ea are acces la date mai multe și poate să vadă și spitalele unde se percepe declarativ, pentru că pacienții spun asta.

”Nivelul a scăzut. Era de aşteptat să scadă. Nu va dispărea acest fenomen, decât poate în timp. Dar, suntem de vină cu toţii, şi pacienţi şi personalul medical”, a declarat Pintea

Demnitarul a adus în discuție și problema de la Spitalul Județean Bistrița, acolo unde managerul a instituit o regulă potrivit căreia pacienții semnează la intrarea în spital că nu vor da șpagă.

”Cineva mă întreba de ce nu şi personalul medical? Personalul medical are un regulament de ordine interioară, are o fişă a postului în care nu scrie că trebuie să pretindă, dimpotrivă. Spuneam de multă vreme că, dacă fiecare ar respecta ceea ce e scris în fişa postului, lucrurile ar sta altfel”, a adăugat ministrul Sănătății.

60
Tagurile:
spitale, Sorina Pintea, Mită
Tematic
Probleme mari pentru Mircea Sandu și soția sa – mită, bani mulți, acuzații
Vameși moldoveni, filmați cum iau mită la vama Leușeni: ce riscă aceștia - Imagini video
Secretara unei școli, în flagrant: lua mită de la un părinte
Pacient în Bistrița, numai după semnarea formularului anti mită

Загрузка...