Spital

Pacient în Bistrița, numai după semnarea formularului anti mită

85
La internare, bolnavii vor semna formulare prin care își iau angajamentul că nu vor da mită personalului medical – anunțul, făcut de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Decizia de a pune pacienții să semneze, la internare, asemenea formulare aparține Comitetului Director și Consiliului de Administrație al unității medicale. Anunțul a fost făcut de managerul spitalului, Gabriel Lazany, care a precizat că ”schimbarea începe cu fiecare dintre noi”.

”Formularul are ca scop informarea/conștientizarea pacienților de plățile legale pe care au obligația de a le achita pe perioada internării și declararea de către aceștia că nu vor oferi plăți suplimentare personalului medical sau altor categorii de angajați din spital, și urmează a fi implementat în cursul lunii octombrie", a anunțat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean Bistrița, notează hotnews.ro

Reamintim că, în urmă cu mai puțin de o lună, lumea medicală a fost zguduită de un scandal puternic, ca urmare a publicării datelor unui raport privind cazurile de mită în spitalele din România.

Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, a explicat, la solicitarea Sputnik, că adevărata mită din sistemul sanitar se află în altă parte și este foarte grav ce se petrece. Întreaga explicație a liderului sindical o puteți citi aici

85
Tagurile:
Mită, spital, pacient
Tematic
Înalt oficial român, reclamat la DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă!
Lovitură de teatru la DNA – ”Mită de 1 milion de euro”! Fosta șefă, răspuns năucitor!
Cazul Kovesi: ”mită genți, blănuri, mașină și bani”. Reacția procurorului Adina Florea
Probleme mari pentru Mircea Sandu și soția sa – mită, bani mulți, acuzații
Vameși moldoveni, filmați cum iau mită la vama Leușeni: ce riscă aceștia - Imagini video

Загрузка...