Protest Sanitas

Tensiuni uriașe cu urmări cumplite. Sistemul sanitar ar putea fi blocat.

155
Federația Sanitas din România reacționează, după ce Guvernul a luat în calcul, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, tăierea sporului de 15% din salariul de bază pentru condiții grele și vătămătoare.

BUCUREȘTI, 1 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Totuși, pentru anumite categorii de salariați, acest spor ar urma să se transforme în sumă fixă, însă numai după negocieri cu sindicatele.

În această categorie intră medicii, profesorii, magistrații și polițiștii.

Federația Sanitas din România reacționează și spune, cu amărăciune, că eliminarea ”sporului pentru condiții grele și vătămătoare” reprezintă soluția găsită de Guvern pentru a face economii.

”În cazul în care această iniţiativă va fi dusă la bun sfârşit, în Sănătate, cei mai afectaţi vor fi colegii încadraţi ca personal TESA. Formularea ambiguă “sporului pentru condiţii grele şi vătămătoare” nu exclude posibilitatea ca un astfel de act normativ să producă pierderea şi a altor tipuri de sporuri de care în prezent beneficiază lucrătorii din instituţiile sanitare şi de asistenţă socială”, spun reprezentanții Federației Sanitas din România

Sindicaliștii susțin că Federația Sanitas se opune unei asemenea măsuri și atrag atenția că schimbarea din mers a principiilor de salarizare a personalului din sănătate și asistență socială nu poate duce decât la accentuarea dezechilibrelor deja existente.

”Această măsură poate crea grave dezechilibre şi ar putea chiar bloca activitatea în sistemul sanitar şi de asistenţă socială”, mai adaugă sindicaliștii. 

155
Tagurile:
Federaţia SANITAS
Tematic
Ce joc face Ministerul Sănătății? Personalul din sănătate, revoltat
Hușanu despre declarațiile Sorinei Pintea: ”Cele câteva exemple mi-au dat fiori”
Hușanu avertizează: liceenii fără bac, ”racolați” de postlicealele sanitare - VIDEO
Hușanu, despre negocierile cu ministerul Sănătății: ”Nu este de ajuns”
Hușanu, despre o situație gravă din spitale: avertizase că se va întâmpla
Hușanu: ”Acești ”pacienți fantomă” costă! Cine plătește costurile acestui ”experiment”?”

Загрузка...