Laborator

Descoperire: medicament eficient împotriva cancerului în stadiu terminal

402
Cercetătorii au descoperit un medicament care creşte rata de supraviețuire a pacienților care suferă de mai multe tipuri de cancer.

BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik, Doina Crainic. Experții de la Institutul pentru Imunoterapia Cancerului din cadrul Spitalului Johns Hopkins (SUA) au anunţat rezultate pozitive ale testării nivolumabului (un anticorp pentru blocarea activităţii PD-1) sub forma unui medicament utilizat împotriva melanomului activ, care nu poate fi tratat cu alte mijloace aplicate în cazul carcinomului cu celule renale sau al celui invaziv cu celule scuamoase, informează MedicalXpress, citat de Sputnik France.

Testele au fost efectuate pe 270 de persoane. După mai mulţi ani de cercetări privind substanţa nivolumab, ratele de supraviețuire de cinci ani cu administrarea acestui nou medicament le-au depăşit pe cele din cazul altor tipuri de terapii accesibile, inclusiv chimioterapia, inhibitorii kinazei, terapia biologică și alte metode de tratament.

În urma terapiei obișnuite, rata de supraviețuire pentru pacienții cu cancer de piele au fost de 5%, iar în cazul pacienților cu celule scuamoase invazive, rata a fost de 6%. Nivolumabul a asigurat supraviețuirea a 34,2% dintre pacienții cu melanom, a 27,7% dintre pacienţii care sufereau de carcinom cu celule renale și a 15,6% dintre cei cu cancer pulmonar.

Nivolumabul blochează molecula PD-1, punctul de control imunitar care inhibă activitatea celulelor care atacă tumorile.

402
Tagurile:
Laborator, cancer
Tematic
Savanții au descoperit o nouă metodă de tratare a cancerului
Dezvăluire: Această băutură previne cancerul și diabetul
Atenţie: Patru simptome care anunţă cancer de piele – ce dezvăluie cercetatorii
Atitudinea neomenească a medicilor față de pacienții cu cancer - Video
Incredibil: Studiu - Cancerul ar putea fi detectat printr-o modalitate artificială

Загрузка...