ochi

De știut: Cum afectează vederea lumina albastră a telefonului și calculatorului - Video

85
Lumina albastră produsă de gadget-uri este nocivă și afectează vederea.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Oamenii de știință susțin că lumina albastră produsă de telefon, calculator, tabletă și alte gadget-uri afectează negativ moleculele din retină.

Cercetătorii declară că oamenii sunt expuși continuu la lumina albastră, iar corneea ochiului nu o poate bloca sau reflecta.

Expunerea la lumina albastră declanșează reacții negative în retină. Cercetătorii susțin că lumina albastră este toxică deoarece ucide celulele ochiului, care nu se pot regenera.

Oamenii de știință spun că, pe măsură ce o persoană îmbătrânește sau dacă sistemul imunitar este suprimat, oamenii își pierd capacitatea de a lupta cu efectele negative ale luminii albastre.

Cercetătorii studiază lumina produsă de televizor, telefon și tabletă pentru a înțelege mai bine modul în care celulele ochiului răspund la expunerea zilnică la lumină albastră.

Pentru a proteja ochii, specialiștii recomandă purtatarea ochelarilor de soare care filtrează lumina albastră și evident – de utilizat cât mai puțin gadget-urile pe întuneric.

85
Tagurile:
calculator, Telefon, lumină

Загрузка...