Supermarket

Iaurturile ”grecești” din România, produse falsificate? Opinia experților

957
Președintele Asociației Pro-Consumatori, Costel Stanciu, a explicat că solicitarea Ambasadei Greciei în România este una îndreptățită.

BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. În cursul acestei săptămâni, Ambasada Greciei în România a solicitat autorităților de la București să nu mai aprobe comercializarea iaurtului produs în țara noastră sub denumirea de ”iaurt grecesc”.

Motivul îl constituie diferențele de calitate între iaurtul autentic grecesc și cel fabricat în România, informează dcbusiness.ro

Solicitat de Sputnik, președintele Asociației Pro-Consumatori, Costel Stanciu, a explicat că, în opinia experților APC, solicitarea Ambasadei Greciei în România adresată Guvernului României cu privire la interzicerea de către autoritățile din țara noastră a fabricării de unii producători români a iaurtului grecesc este îndreptățită.

Potrivit unor studii realizate de APC , unul, referitor la calitatea iaurtului cu adaosuri și altul care demonstrează că iaurtul din comerț conține… lapte praf, ne punem întrebarea firească de ce apar asemenea surogate de iaurt pe piața din țara noastră.

Costel Stanciu, președintele APC, spune că problema nu este deloc simplă, pentru că, la mijloc, ar fi vorba de o ”complicitate” a unor instituții europene și a unor guverne naționale.

”Din păcate, unii producători români fabrică surogate de genul ”iaurt în stil grecesc” sau ”iaurt cu specific grecesc” , produse care induc în eroare consumatorul român, creându-i impresia că aceste produse sunt realizate după o rețetă grecească tradițională și fabricate după o licență cumpărată de la un producător de iaurt din Grecia. De câțiva ani asistăm în Uniunea Europeană la un proces de denaturare gravă a unor produse alimentare tradiționale, proces care se desfășoară cu complicitatea unor instituții europene și a unor guverne naționale”, a declarant Stanciu pentru Sputnik.

În opinia expertului APC, consumatorul este singurul perdant al acestui proces de falsificare a produselor alimentare, care a fost botezat ”dublu standard” de către birocrații europeni și însușit automat de către unele guverne naționale.

”Firesc ar fi ca italienii să fabrice mozzarella din lapte de bivoliță, grecii să fabrice iaurt din lapte de capră, cehii să fabrice șuncă de Praga din pulpă de porc și exemplele pot continua”, a explicat șeful APC.

957
Tagurile:
România, Români, Lapte praf, Alimente

Загрузка...