Supermarket

Iaurturile ”grecești” din România, produse falsificate? Opinia experților

1113
Președintele Asociației Pro-Consumatori, Costel Stanciu, a explicat că solicitarea Ambasadei Greciei în România este una îndreptățită.

BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. În cursul acestei săptămâni, Ambasada Greciei în România a solicitat autorităților de la București să nu mai aprobe comercializarea iaurtului produs în țara noastră sub denumirea de ”iaurt grecesc”.

Motivul îl constituie diferențele de calitate între iaurtul autentic grecesc și cel fabricat în România, informează dcbusiness.ro

Solicitat de Sputnik, președintele Asociației Pro-Consumatori, Costel Stanciu, a explicat că, în opinia experților APC, solicitarea Ambasadei Greciei în România adresată Guvernului României cu privire la interzicerea de către autoritățile din țara noastră a fabricării de unii producători români a iaurtului grecesc este îndreptățită.

Potrivit unor studii realizate de APC , unul, referitor la calitatea iaurtului cu adaosuri și altul care demonstrează că iaurtul din comerț conține… lapte praf, ne punem întrebarea firească de ce apar asemenea surogate de iaurt pe piața din țara noastră.

Costel Stanciu, președintele APC, spune că problema nu este deloc simplă, pentru că, la mijloc, ar fi vorba de o ”complicitate” a unor instituții europene și a unor guverne naționale.

”Din păcate, unii producători români fabrică surogate de genul ”iaurt în stil grecesc” sau ”iaurt cu specific grecesc” , produse care induc în eroare consumatorul român, creându-i impresia că aceste produse sunt realizate după o rețetă grecească tradițională și fabricate după o licență cumpărată de la un producător de iaurt din Grecia. De câțiva ani asistăm în Uniunea Europeană la un proces de denaturare gravă a unor produse alimentare tradiționale, proces care se desfășoară cu complicitatea unor instituții europene și a unor guverne naționale”, a declarant Stanciu pentru Sputnik.

În opinia expertului APC, consumatorul este singurul perdant al acestui proces de falsificare a produselor alimentare, care a fost botezat ”dublu standard” de către birocrații europeni și însușit automat de către unele guverne naționale.

”Firesc ar fi ca italienii să fabrice mozzarella din lapte de bivoliță, grecii să fabrice iaurt din lapte de capră, cehii să fabrice șuncă de Praga din pulpă de porc și exemplele pot continua”, a explicat șeful APC.

1113
Tagurile:
România, Români, Lapte praf, Alimente
Alimente sănătoase

Aceste alimente pot îmbunătăți starea de spirit neuropsiholog rus

5
(reînnoit 19:11 11.08.2020)
Un neuropsiholog rus recomandă mai multe alimente care pot da o stare de bine. Pe de altă parte, un anumit tip de băuturi comune consumate frecvent pot afecta negativ starea psihologică.

BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Un specialist rus a spus, într-un interviu pentru Sputnik, că ciocolata, bananele, nucile, fisticul, precum și peștele gras pot influenţa pozitiv starea de spirit.

Potrivit neuropsihologului Irina Khvinguia, din moment ce creierul și sistemul endocrin sunt responsabile de starea de spirit, este necesară stimularea uneia dintre cele două organe. Iar cea mai naturală stimulare are loc prin alimentație.

Ciocolata și bananele sunt, prin urmare, cele mai eficiente în stimularea unei stări de bine, potrivit specialistului. De asemenea, ea a mai spus că peștele gras contribuie la îmbunătățirea tonusului și la sporirea capacităţii de concentrare datorită conținutului de iod.

„Varza de mare este, de asemenea, benefică deoarece conține o gamă completă de vitamine responsabile pentru activitatea glandelor suprarenale, care, la rândul lor, influenţează producția de adrenalină și noradrenalină”, a adăugat neuropsihologul.

În plus, nucile și fisticul sunt considerate benefice pentru starea de spirit. Ea a spus că este suficient să consumăm 50 de grame pe zi pentru a ne menţine într-o dispoziţie bună.

Produse „dăunătoare” pentru starea de spirit

În schimb, Khvinguia a subliniat că băuturile energizante, inclusiv cofeina și taurina, ne pot influenţa negativ dispoziţia.

„Mai întâi are loc o creștere a energiei și, după un timp, are loc o scădere bruscă [a efectului], iar starea noastră devine mai rea decât cum era inițial”, a explicat specialista.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Alimente
Tematic
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Atenție ce cumpărați pentru masa de sărbătoare: Unde sunt vândute cele mai nocive produse
Lecție pentru România: Bulgaria obligă supermarketurile să ofere produse bulgărești

Загрузка...

S-a găsit o modalitate de a reduce riscul transmiterii coronavirusului

1027
(reînnoit 16:02 11.08.2020)
Clătirea gurii poate reduce riscul transmiterii coronavirusului, afirmă savanții germani din cadrul Grupului de Cercetări pentru Virologie Moleculară și Medicală de la Universitatea Ruhr din Bochum.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Oamenii de știință germani au ajuns la concluzia că clătirea gurii poate reduce riscul de transmitere a coronavirusului, potrivit unui studiu publicat pe site-ul Universității Germane Ruhr, transmite RIA Novosti

Studiul a fost realizat savanții din cadrul Grupului de Cercetări pentru Virologie Moleculară și Medicală de la Universitatea Ruhr din Bochum, împreună cu oameni de știință din Jena, Ulm, Duisburg-Essen, Nuremberg și Bremen. Rezultatele experimentelor au arătat că celulele virusului Sars-Cov-2 sunt „neutralizate” cu soluțiile de clătit gura.

Cercetătorii au testat opt ​​soluții bucale cu diferite ingrediente care sunt vândute în farmaciile din Germania. Au amestecat fiecare soluție cu particule virale Sars-Cov-2 și au agitat amestecul timp de 30 de secunde pentru a simula efectul apei bucale.

Studiul a arătat că toate clătirile au redus nivelul inițial de virus. În cazurile în care „clătirea” a fost efectuată de trei ori la rând, titrul a scăzut într-o asemenea măsură încât virusul nu a putut fi detectat.

Totuși, autorii studiului spun că soluția pentru clătirea gurii nu omoară virusul, ci poate contribui doar la reducerea riscului de răspândire a acestuia.

„Clătirea cu apă de gură nu poate suprima producerea de viruși în celule. Dar poate reduce acumularea virușilor pe termen scurt, acolo unde există cel mai mare risc de infecție, și anume în gură și gât”, a declarat specialistul principal Tony Meister.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1027
Tagurile:
risc, coronavirus
Tematic
Avertizare: Brexitul va afecta sectoarele lovite de criza cauzată de coronavirus
Românii din Germania, avertizare: „Al doilea val de coronavirus este deja aici!”
Locurile în care românii se îmbolnăvesc cel mai des de coronavirus
Avocatul Poporului sare în apărarea pacienților care au alte boli decât coronavirus
Germania: Copiii să fie izolați de familie dacă sunt suspectați de infecție cu coronavirus

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în oameni cu gloanțe de cauciuc

0
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au bătat în retragerea pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

0

Загрузка...