Sorina Pintea, vizită la maternitate

Pintea spune tot: pacientul sub acoperire, strategie a Ministerului Sănătății

414
Demnitarul a declarat că unul din aspectele strategiei anticorupție pe care Ministerul Sănătății trebuie să o aplice până în 2020 este și cel referitor la trimiterea, în spitale, a unui pacient ”sub acoperire”.

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a vorbit despre strategia prin care instituția pe care o conduce vrea să afle dacă se mai cere sau se mai dă șpagă în spitalele din țară. În acest sens, de trei săptămâni, au fost trimiși pacienți ”sub acoperire” în unitățile medicale din România.

Demnitarul spune că ideea nu îi aparține și că deja au început verificările. Din păcate, Pintea a recunoscut că are câteva exemple negative și a subliniat că nu se referă numai la medici.

Ea a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultaţiile obligatorii pentru şcoala de şoferi şi căreia i s-a cerut tariful legal, plus o sumă "pentru celeritate" de către un personal auxiliar, informează agerpres.ro

Demnitarul a explicat că, în acest moment, o persoană a părăsit spitalul. De asemenea, Pintea a subliniat că este important ca toată lumea să respecte niște reguli și că nu este corect ca, pentru niște greșeli individuale, să sufere tot personalul medical.

”Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm", a menţionat ministrul Sănătăţii. Pintea a precizat că se referă doar la cei care condiţionează actul medical.

414

Загрузка...