Lapte

Dezvăluire: Această băutură previne cancerul și diabetul

373
(reînnoit 20:08 05.07.2019)
Portalul Medical Express a dezvăluit care este băutura care poate preveni riscul apariției mai multor boli, printre care diabetul de tip 2 sau cancerul colorectal, referindu-se la activitatea unui grup de cercetători spanioli, care au ajuns la această concluzie după ce au analizat 14 studii.

BUCUREŞTI, 5 iul – Sputnik, Doina Crainic. După ce au analizat 14 studii cu privire la proprietăţile laptelui, cercetătorii de la Universitatea din Granada și Universitatea Complutense din Madrid au ajuns la concluzia că obiceiul de a consuma moderat această băutură și produse lactate poate împiedica dezvoltarea mai multor boli, potrivit Medical Express. 

Printre aceste boli care pot fi prevenite sunt sindromul metabolic, diabetul de tip 2, cancerul colorectal sau cancerul vezicii urinare, spun expertii.

Potrivit acestora, laptele și produsele lactate conțin mai mulți nutrienți și răspund nevoilor nutriționale de proteine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, seleniu, vitamina A etc.

Totuşi, consumul de produse lactate este în scădere și, în mai multe țări, nu atinge nivelul recomandat, întrucât unii au început să pună la îndoială beneficiile laptelui și ale produselor lactate.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că nu există o asociere clară între un consum mai mare de produse lactate şi scăderea numărului de fracturi cauzate de osteoporoză sau a riscului de fractură de șold. Totuşi, există o legătură între consumul acestora şi reducerea riscului de fractură vertebrală.

373
Tagurile:
diabet, sănătate, cancer
Tematic
Erbicid Monsanto, care poate cauza cancer, găsit în cerealele populare pentru copii
Tratarea celor mai agresive forme de cancer, posibilă în curând
AVERTIZARE: Cerneala pentru tatuajele poate cauza CANCER
Avertismentul medicilor: Simptomul care poate prevesti un cancer - nu trebuie ignorat!
Mici și frigărui: cum să marinăm corect carnea ca să nu facem cancer
Alertă, risc major: Rețelele 5G aduc cancer, boli de inimă și moarte
Avertisment: Aceste produse ce se consumă zilnic cresc semnificativ riscul de cancer

Загрузка...