Caniculă

Direcțiile de sănătate publică, în alertă maximă - ce se întâmplă

106
(reînnoit 12:07 30.06.2019)
La solicitarea Ministerului Sănătății, Direcțiile de sănătate publică și serviciile de urgență prespitalicești au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare.

BUCUREȘTI, 30 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Sănătății cere serviciilor de ambulanță alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde este în creștere numărul solicitărilor.

"Direcţiile de sănătate publică colaborează cu autorităţile locale, verifică respectarea condiţiilor de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare - asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcţionalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităţilor sanitare", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății

De asemenea, Ministerul Sănătății a demarat verificarea condițiilor igienico-sanitare, de cazare și alimentație din taberele școlare, dar și din unitățile hoteliere și din cele de alimentație, punctele de prim ajutor, unitățile sanitare private de pe litoral și din Delta Dunării.

Populația este sfătuită să asculte de medici și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00.

Hidratarea este extrem de importantă în această perioadă, fiind recomandat consumul a doi litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete.

Caniculă
© Sputnik / Владимир Астапкович

Mare grijă la ce mâncați! Și aceasta deoarece medicii ne recomandă să consumăm zilnic legume proaspete și fructe. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar cu apă.

Alcoolul este interzis pe caniculă, inclusive berea, fiindcă favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

De asemenea, este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină – cafea, ceai, cola – pentru că deshidratează organismul. Nici sucurile cu zahăr nu trebuie consumate, fiindcă sunt diuretice.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

106
Tagurile:
caniculă

Загрузка...