Medical workers wearing protective suits take part in a training prior to leave to countries affected by the Ebolas virus, in an empty factory warehouse in Amsterdam

Atenție! Un nou virus periculos în România - sunt deja victime

160
Vești îngrijorătoare de la specialiști, care anunță apariția unui nou virus ce provoacă Hepatita E – ce spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Virusul poate da, din păcate, semne severe de boală. De la începutul anului s-au îmbolnăvit patru persoane.

Facem precizarea că acest virus se propagă la persoanele cu igienă precară. Totuși, trebuie știut că el se poate transmite și prin intermediul consumului de carne de porc neprocesată chimic, afumată sau uscată.

Boala poate fi tratată, chiar cu succes, în cazul majorității pacienților, informează reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Totuși, aceștia atrag atenția că boala este mai periculoasă pentru femeile însărcinate.

Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. Până în 2030, România și-a propus să eradicheze hepatita B şi hepatita C. 

"Scopul este de a minimiza amploarea hepatitei virale prin reducerea transmiterii, reducerea morbidității și mortalității, asigură accesul la serviciul de prevenție, testare, îngrijire și tratament", a declarat Sorina Pintea, potrivit stiripesurse.ro

Aproximativ 800.000 de persoane au hepatită cronică B, iar 600.000 au hepatită cronică C în România.

160

Загрузка...