Apă

Câtă apă trebuie bem în funcție de greutatea corporală - Sfatul expertului

227
Deși specialiștii recomandă să consumăm 2 litri de apă pe zi, totuși nevoia de apă diferă pentru fiecare persoană în funcție de greutatea corporală.
Câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală - sfatul expertului

Pentru a afla care este cantitatea exactă de apă pe care ar trebui să o bem în fiecare zi, trebuie să luăm în considerare greutatea corporală și să o împărțim în două. Rezultatul acestei operații matematice este egal cu numărul de pahare cu apă de care corpul are nevoie în fiecare zi.

În acest context, expertul în medicină naturistă, Vlad Sainciuc, a oferit un exemplu:

O persoană care are 70 kg și împarte greutatea în două părți, ca rezultat, este egal cu 35 de kg, ceea ce înseamnă 9 pahare pe zi, adică 2,4 litri.

Totodată, Vlad Sainciuc a precizat că cantitatea necesară de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic diferă și de anotimp. Astfel, în timpul verii, indiferent de nivelul de efortul fizic depus, trebuie să consumați o cantitatea mai mare de apă, din cauza temperaturilor ridicate. Apa ajută la menținerea echilibrului hidric şi termic al corpului.

Expertul în medicină naturistă vă sfătuiește să evitați băuturile alcoolice, carbogazoase şi în special pe cele cu aport de cofeină şi zahăr.

"Organismul omului are nevoie în primul rând de apă. Nu consumați alte băuturi în zilele caniculare de vară. Acestea nu ajută la hidratarea organismului. Nu uitați să consumați cât mai frecvent apă. Omul poate trăi fără mâncare chiar și o lună de zile, dar fără apă doar 5-6 zile", a subliniat Vlad Sainciuc în studioul Radio Sputnik Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

227
Tagurile:
Sfatul medicului, Apă
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

845
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

845

Загрузка...
Vacanță, litoral, insulă, plajă

Pericolul tăcut din vacanța fiecăruia: avertismentul medicilor

92
(reînnoit 19:02 07.08.2020)
Deși binevenită, vacanța nu este lipsită de pericole, iar unele dintre ele ne pot pune sănătatea în pericol. Iată de ce trebuie să respectăm cu mare atenție câteva sfaturi oferite de medici.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Vacanța este importantă pentru fiecare dintre noi, ca să ne ajute să ne încărcăm bateriile și să ne refacem forțele psihice.

Trebuie să avem grijă, însă, la sănătate, fiindcă, pe lângă evitarea situațiilor în care ne-am putea infecta cu noul coronavirus trebuie să evităm și alimentele alterate care pot duce la toxiinfecții alimentare.

Una din regulile de bază o reprezintă spălarea cu apă și săpun a mâinilor.

Medicul Ruxandra Constantina, specialist în medicină de familie, medicină generală și apifitoterapie a vorbit despre toxiinfecțiile alimentare, afecțiuni digestive acute des diagnosticate în sezonul estival.

Simptomele sunt colici abdominale, diaree, vomă, febră, iar în cazuri grave, în special la copiii mici și la bătrâni se poate produce deshidratarea și alterarea stării generale. Prin urmare, ei necesită tratament de urgență.

Medicul atrage atenția că factorii favorizanți sunt consumul alimentelor rapid alterabile, în special a celor care au în compoziție carne tocată, ouă, creme de brânză, maioneză, care sunt depozitate în condiții neadecvate.

De asemenea, nu trebuie să consumăm fructe și legume nespălate, apă contaminată, pește sau ouă insuficient preparate termic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Pericol, Vacanță, medici
Tematic
Vouchere de vacanță: schimbări importante, ce valabilitate au
Vacanță de Paște 2020 învățământ: schimbări importante
Când este prima vacanță din anul școlar 2019-2020
Vacanță de iarnă elevi și preșcolari: când se reiau cursurile, premieră
Elevii revin din vacanță: cum vor fi continuate cursurile

Загрузка...