Gabriela Firea

Scandalul momentului un medic ”șterge pe jos” cu Gabriela Firea

2003
(reînnoit 15:30 11.03.2019)
Reacția medicului Dan Grigorescu vine după ce, în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București

BUCUREȘTI, 11 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Alocațiile de hrană pentru unitățile aflate în administrarea ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București se vor majora cu 50% față de nivelul prevăzut în Hotărârea de Guvern nr. 851/2018. Și aceasta după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat, azi, un proiect de hotărâre pe această temă.

Hotărârea de Guvern amintită anterior prevede alocații de hrană cu valori cuprinse între 5 și 20 de lei pe zi. Suma variază în funcție de afecțiunea și vârsta pacienților.

Decizia CGMB a stârnit reacții, iar una dintre acestea îi apaține medicului Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

Bolnavii din România, lăsați să flămânzească?

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, acesta precizează că, până în prezent, nivelul alocației financiare pentru hrana bolnavilor din sistemul de sănătate publică era stabilit de structurile guvernamentale, dintre care Ministerul Sănătății avea un rol determinant. De altfel, a precizat medicul, acest tip de decizie nu a presupus niciodată alocări bugetare suplimentare.

”Și cu ceilalți bolnavi internați în restul României ce facem, doamna Firea? Îi lăsăm să flămânzească?” a scris medicul

Doctorul brașovean spune că, după ce ani la rând, valoarea alocației era stabilită de guvernanți, acum, o autoritate publică ”îndrăznește” să completeze din fondurile proprii această sumă cu 50 de procente.

Și asta la doar 4 luni de la ultima re-actualizare pe care Guvernul a făcut-o ( Hotărârea nr. 851/1 noiembrie 2018 pentru modificarea H.G. nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice).

”Oare pentru că a constatat că nivelul legal al alocației se dovedește în martie 2019 prea mic față de necesități? Și că bolnavilor nu le (mai?) poate fi asigurată hrana corespunzătoare necesară în cadrul tratamentului bolii pe care o au? O fi inflația, or fi prețurile sau ce-o mai fi?”, a precizat medicul Dan Grigorescu.

Calculele Gabrielei Firea

Acesta a adăugat că, dacă este așa, atunci specialiștii din MS ar trebui să analizeze situația.

Și, în cazul acesta, sunt, după părerea sa, două variante. Ori să se modifice ordinul în sensul creșterii la nivel national a alocației, ori să se invalideze hotărârea CGMB ca fiind incorectă și introducând discriminări în alocarea de resurse publice.

În caz contrar, mai spune sursa citată, ar însemna ca bolnavii din spitalele aparținând unor autorități publice locale mai ”sărace bugetar” să flâmânzească în raport cu bolnavii din spitalele localităților care stau pe un buget consistent.

”Nu știu ce calcule și-o fi făcut doamna Firea (alimentare, electorale?), dar e clar că nu o interesează decât să se vorbească „de bine” despre ea-suprema, ea-protectoarea bolnavilor din spitale! Problema ei este că nu gândește mai departe de propriul interes, fără să înțeleagă că politicile naționale (indiferent cât de proaste ar fi ele) nu pot fi subminate prin generarea de injustiție socială și discriminare pe criterii teritoriale! Ca să nu mai vorbim de cele politice!”, a explicat medicul.

2003
Tagurile:
Medic, Gabriela Firea
Tematic
Lovitură: Firea provoacă, cere bani, dar e acuzată ”de cel mai mare dezastru financiar”
Primăria Gabrielei Firea acuzată de ascunderea unor date, personalități implicate
Gabriela Firea, desființată de un analist de top: ”Individa este un mare ZERO”
Firea, reacție în scandalul medicilor falși – care e situația în Capitală
Gabriela Firea, anunţ pentru toţi elevii din Bucureşti

Загрузка...