Mezeluri și produse din carne

Alertă alimentară România– o tonă de carne de mici, infestată!

128
(reînnoit 08:56 08.03.2019)
Județul Mureș este în alertă, după ce a fost descoperită o tonă de carne pentru mici infestată cu Salmonella – carnea provine de la o firmă din Târnăveni.

BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Analizele de laborator au confirmat prezența bacteriei, iar pasta de mici a fost retrasă de pe piață și urmează să fie distrusă.

La ora actuală, inspectorii sanitar-veterinari verifică încă o tonă și jumătate de carne de mici aflată nedistribuită la sediul firmei respective.

Încă nu s-a stabilit special de Salmonella care s-a găsit în pasta de mici, dar pare să fie una de contact, ce nu dă simptome la consumatori, informează antena3.ro. 

Sursa de contaminare cu Salmonella a pastei de mici poate fi de la materia primă sau de la personal, aşa că se mai verifică circa 1200 de kg de materie primă, iar dacă se constată că a fost infestată, va fi şi aceasta distrusă. 

Inspectorii sanitar-veterinari spun că personalul unității de procesare are analizele efectuate la zi, deci acești oameni nu pot fi purtători.

Cu toate acestea, inspectorii sanitar=veterinar au recomandat o reexaminare a personalului angajat.

128
Tagurile:
Alertă cutremur, alertă, România, Carne

Загрузка...