A nurse prepares an injection of the influenza vaccine at Massachusetts General Hospital in Boston, Massachusetts in this January 10, 2013 file photo. More than three-quarters of Americans who got this season's flu shot could get the virus anyway, given a mismatch between the flu strains covered by the shot and those actually causing illness in people, U.S. officials say.

Vaccinuri românești: aproape de reluarea producţiei la Institutul Cantacuzino

429
Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, care a precizat că există o strategie pentru relansarea producţiei de vaccinuri.

BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a amintit că Institutul „Cantacuzino” a fost preluat de Ministerul Apărăii Naţionale.

"A fost elaborată şi adoptată o strategie pentru relansarea activităţii acestui Institut. În ceea ce priveşte strict producţia de vaccinuri, Institutul „Cantacuzino” se află acum într-o etapă de definitivare a unor soluţii concrete pentru producerea acestor vaccinuri (antigripale, n.r.), pentru că discutăm de construcţia unor capacităţi capabile să producă astfel de vaccinuri la standardele actuale”, a declarat Leş.

Oficialul a precizat că este vorba de investiţii extrem de importante inclusiv în zonele de camere frigorifice, în care să se poată face aceste vaccinuri, notează agerpres.ro

Deocamdată, a fost reluată producţia unui supliment antioxidant care este un produs tradiţional al Institutului, respectiv SOD natural. La momentul de faţă, potrivit lui Leş, sunt produse cam 80-90.000 de fiole disponibile pentru vânzare, iar, până la finalul anului, demnitarul a estimat că vor fi peste un milion de asemenea fiole.

429
Tagurile:
producție, Institutul Cantacuzino, Vaccinuri
Tematic
Veste bună! Institutul Cantacuzino ar putea produce din nou vaccinuri!
Reacții adverse la vaccinuri. Românii alertează medicii și farmaciștii
Pintea a recunoscut – din 2019, vaccinarea, prioritate pentru România

Загрузка...