Viorel Huşanu

Huşanu: „În şedinţa Consiliului Naţional voi susţine mişcări de protest, inclusiv greva!”

619
(reînnoit 08:56 19.02.2019)
Liderul SANITAS Bucureşti a explicat că Guvernul, împreună cu Ministerul Sănătăţii, ar trebui să înţeleagă că, pe lângă preocuparea pentru alte probleme ar trebui să rezolve problema salarizării din sistem.

BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi are loc Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, din care şi liderul organizaţiei de Bucureşti are un vot.

„Eu sunt aici să mă lupt pentru voi ca, zi de zi, să reuşim să facem ca tot personalul medical din sănătate şi asistenţă socială să primească respectul cuvenit, moral şi financiar. Înţeleg că zilele acestea Guvernul va da o Ordonanţă prin care (doar) indemnizaţia de hrană va fi scoasă din plafonul de 30 la sută”, a scris Viorel Huşanu pe pagina sa de Facebook

Liderul SANITAS Bucureşti spune că vor susţine această măsură care să ajute, astfel, unităţile sanitare care au întâmpinat această problemă, cu speranţa şi convingerea că următoarele măsuri ce vor fi adoptate de urgenţă să fie majorarea sporurilor pentru unităţile spitaliceşti din subordinea Ministerului Sănătăţii care, în prezent, sunt în minim în comparaţie cu spitalele subordonate administraţiei locale.

Autorităţile din Sănătate au alte priorităţi

Sursa citată a reluat această problemă, care a rămas nerezolvată, autorităţile din Sănătate găsind alte priorităţi. Huşanu spune că aici este o problemă majoră care trebuie rezolvată, mai ales că avem de-a face cu o situaţie cel puţin interesantă.

„Spitalele de urgenţă primesc cazuri foarte grave exact de la unităţile care, în prezent, au şansa de a beneficia de sporuri spre maxim. Nu putem continua cu discriminarea personalului care munceşte, trebuie eliminat plafonul de 30 la sută din lege, pentru sănătate, aşa cum a fost şi înainte de Legea 153/2017”, a explicat Huşanu.

Acesta şi-a exprimat speranţa că toţi colegii vor susţine realizarea acestui deziderat, „aşa cum noi susţinem în fiecare zi revendicările tuturor celor din SANITAS, indiferent de spitalul şi unitatea unde activează”.

Mai mult, Guvernul şi Ministerul Sănătăţii trebuie să înţeleagă că este în regulă să se ocupe şi de infecţiile nosocomiale, de gripă şi de diplomele false, dar această discriminare salarială ar trebui urgent rezolvată, mai ales că durează de peste un an de zile.

Huşanu a explicat şi ce va susţine în şedinţa Consiliului Naţional de astăzi.

„În şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS, voi susţine mişcări de protest, inclusiv greva!”, a punctat ferm liderul SANITAS Bucureşti.

619
Tagurile:
Viorel Huşanu, SANITAS
Tematic
Huşanu: „Este momentul să ştie şi Guvernul ce vreţi voi, asistenţii medicali”
Huşanu: „Solicit imperativ regândirea regulamentului de sporuri!”
Huşanu: „Vechimea în profesie e considerată un handicap în România”
Huşanu, reacţie neaşteptată în cazul medicilor falşi – mii de asistente, vizate

Загрузка...