Pește proaspăt

Avertizare: Peștele foarte toxic, consumat frecvent în România și Moldova

3128
Acest peşte este unul dintre cei mai toxici din lume, şi totuşi, se găseşte extrem de uşor şi este consumat frecvent de români, fiind mai ieftin. Medicii avertizează însă că distruge sănătatea.

BUCUREŞTI, 17 feb – Sputnik, Doina Crainic. Fileul de pangasius destinat consumului larg este mai ieftin, dar nu este recoltat natural, ci provine exclusiv din ferme de crescătorie, din ape murdare, fiind hrănit cu saci de prafuri, dezvăluie ştiripesurse.ro

Peştele pangasius natural este bogat în vitaminele D, B12, seleniu, acizi graşi Omega-3, însă cel din comerţ este adus din crescătorii, conţinutul de nutrienţi fiind determinat în totalitate de hrana pe care o are acest peşte.

Acest tip de peşte, consumat frecvent atât în România, cât și în republica Moldova, provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, murdar şi poluat din cauza fabricilor din apropiere ale căror deşeuri ajung în ape.

Cercetătorii chinezi au creat un tip de pangasius găselniţă, care nu numai că supravieţuieşte la toxinele din apă, dar se şi hrăneşte cu acestea, astfel încât poate curăţa apa. Acest tip de peşte mai este numit „sanitar”, întrucât se hrăneşte cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi cu resturi de peşte mort, uscat şi măcinat sub formă de pudră în saci.

Mai mult, având în vedere că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, acest peşte este injectat cu hormoni de creştere proveniţi din urină deshidratată, pentru ca peştii să aibă o creştere accelerată (de patru ori mai rapid decât în natură) şi carnea mai pufoasă.

3128
Tagurile:
Toxic, Pește, Pangasius

Загрузка...