Cellules cancéreuses

Oamenii de știință anunță au descoperit remediul universal împotriva cancerului

942
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare cu privire la Cancer din Londra au testat un nou remediu pentru cancer care s-a dovedit eficient în tratarea diferitelor forme de tumori maligne, potrivit revistei Lancet Oncology.

BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Doina Crainic. Studiile clinice la care a fost supus un medicament citotoxic au demonstrat eficacitatea acestuia în tratarea mai multor tipuri de cancer, spun cercetătorii britanici într-un studiu publicat în revista Lancet Oncology

La testările clinice ale substanței tisotumab vedotin au participat 147 de pacienți. Acestea au avut scopul de a evalua efectele terapeutice ale medicamentului și efectele secundare. S-a dovedit că, după cum se precizează în publicație, acesta a jucat rolul de „cal troian”, care pătrunde neîngrădit în celulele canceroase și le anihilează din interior.

comert stradal
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Rezultatele acestei cercetări au arătat că această nouă terapie a fost eficientă împotriva cancerului de plămâni, de esofag, de ovare, împotriva cancerului endometrului şi al celui de col uterin sau al vezicii urinare. În plus, starea de sănătate s-a stabilizat în cazul a 27% dintre pacienții cu cancer de vezică urinară și la 7% dintre pacienții care sufereau de cancer endometrial.

Printre complicațiile care au fost detectate sunt diabetul de tip 2, mucozita și febra. Scăderea dozelor a determinat atenuarea efectelor secundare, dar unii pacienţi s-au plans de sângerari nazale, greaţă, oboseală şi alte simptome.

Oamenii de știință consideră că medicamentul și-a dovedit relativ siguranța și urmează să treacă la următoarea fază a studiilor clinice.

Medicamentul în cauză este compus dintr-un anticorp monoclonal și din monomethylauristatina E, o citotoxină care determină distrugerea celulelor patogene.

942
Tagurile:
Remedii, cancer

Загрузка...