Sorina Pintea (centru)

Probleme mari pentru Sorina Pintea i se cere demisia, după scandalul apei

129
Asociaţia Pro-Consumatori susţine că a constatat că ministrul Sănătăţii nu a folosit mecanismele şi resursele de care dispune instituţia pe care o conduce pentru a gestiona corespunzător criza apei din Bucureşti.

BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Criza apei din Capitală începe să facă victime, iar una dintre ele este chiar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Demnitarul a fost aspru criticat de fostul ofiţer de informaţii Silvian Ionescu pentru că şi-a permis să recomande bucureştenilor să nu consume apa de la robinet, fără să vină cu argumente solide în acest sens.

Mai mult, acesta a precizat că Pintea a fost scoasă la înaintare de către liderul PSD Liviu Dragnea, ministrul Sănătăţii căzând, practic, la mijloc în războiul dintre Dragnea şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

Silvian Ionescu nu este singurul care sancţionează modul în care Pintea a gestionat criza apei din Bucureşti.

Asociaţia Pro Consumatori solicită demisia ministrului Sănătăţii şi, mai mult decât atât, prezentarea buletinelor de analiză ale probelor de apă prelevate de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, prin publicarea acestora pe site-ul instituţiei şi „luarea măsurilor legale care se impun în astfel de situaţii”.

Conferenţiar universitar dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, spune că nici un aliment nu e ingerat zilnic într-o cantitate aşa de mare, aşa cum este apa.

„Este inadmisibil faptul că doamna ministru Sorina Pintea nu a folosit forţa de constrângere a statului în această situaţie pentru a prezenta opiniei publice adevărul despre apa furnizată în sistem centralizat locuitorilor orașului București în aceste zile”, a explicat Costel Stanciu

Acesta precizează că, din comunicatul Ministerului Sănătății reiese că a avut loc o contaminare a apei cu amoniu și că s-a folosit o cantitate mai mare de clor de către producătorul și distribuitorul de apă al orașului. Până în acest moment, Ministerul Sănătății a prezentat informațiile despre apa contaminată doar la nivel general și nu a făcut publice buletinele de analize realizate de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

129
Tagurile:
Demisie, Sorina Pintea
Tematic
A răbufnit! Sorina Pintea a depus plângere penală şi acuză interese private
Sorina Pintea, veşti îngrijorătoare – suntem la un pas de epidemie
Epidemie de gripă: "România va fi colorată în roşu" - Sorina Pintea
Pintea, precizări de ultimă oră privind epidemia de gripă și închiderea școlilor
Pintea, anunț de ultimă oră privind posibila declarare a epidemiei de gripă

Загрузка...