Epidemie de gripă

De ştiut în sezonul gripal: Cinci alimente care întăresc sistemul imunitar şi combat gripa

1177
(reînnoit 11:57 28.01.2019)
Nutriționiștii dezvăluie cinci modalități naturale de întărire a sistemului imunitar în timpul sezonului de gripă.

BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a vă întări imunitatea nu este nevoie să luați pastile, spun cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra. Aceştia prezintă cinci modalități naturale care vă ajută să vă menţineţi sănătoşi în timpul sezonului gripal, potrivit Daily Mail

În primul rând, specialiștii recomandă consumul de salvie, cunoscută pentru proprietățile ei antibacteriene, precum și pentru efectele sale antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta poate fi utilizată pentru prevenirea răcelii și a gripei.

Socul este, de asemenea, utilizat în mod tradițional pentru întărirea căilor respiratorii, pentru ameliorarea febrei și piele sănătoasă. Este folosit şi pentru tratarea infecțiilor cauzate de gripă.

Fructele şi legumele viu colorate, cum ar fi fructele de pădure, legumele cu frunze de culoare verde închis, roşiile, porumbul dulce, portocalele, cartofii dulci, sfecla roșie, pepenele verde, vinetele și turmericul conțin vitamine și minerale esențiale care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor.

Nu durează mult timp până când sunt simţite beneficiile, spun cercetătorii. Rezultatele au arătat că fitonutrienții conținute în aceste alimente îmbunătățesc nivelurile de antioxidanţi încă din prima săptămână.

Pentru a întări şi mai mult sistemul imunitar, adăugați în alimentaţie plante și condimente precum usturoiul, oregano, ghimbirul și turmericul, care au proprietăți antibacteriene și antivirale.

De asemenea, sucurile proaspete de fructe și legume vor contribui la creșterea aportului de antioxidanți.

Şi vitaminele A, C și D contribuie la întărirea sistemului imunitar, fiind necesare în special în timpul lunilor de iarnă.

Studiul a analizat date colectate din 25 de studii clinice care au implicat aproximativ 11.000 de persoane din 14 țări.

1177
Tagurile:
Consum, Legume, fructe, alimente, epidemie, gripă

Загрузка...