Medicamente, termometru

Epidemie de gripă în două ţări. Urmează şi în România?

211
(reînnoit 16:24 23.01.2019)
În unele zone din Bulgaria și Spania a fost declarată epidemie de gripă, iar în România virusul gripal a afectat deja mai mulţi oameni. Recomandarea medicilor.

BUCUREŞTI, 23 ian – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se înregistrează o răspândire îngrijorătoare a virusului gripal în această perioadă. În Bulgaria, dar şi Spania, sunt zone unde a fost deja declarată epidemia de gripă.

Potrivit datelor publicate de OMS, virusul gripal are o răspândire foarte mare în multe ţări din Europa, precum Franţa, Germania, Italia şi Spania.

În România, numai la un spital din Capitală, într-o singură zi, medicii au văzut peste 400 de pacienţi, iar un sfert dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu gripă, informează stirileprotv.ro

Mai mult, 29 de persoane s-au stins din viață, fiind diagnosticate cu virusul gripal.

Persoanele cu un sistem imunitar puternic pot lupta cu virusul. Pentru aceasta, medicii recomandă un stil de viaţă sănătos, odihnă, alimentaţie şi sport. În plus, trebuie să fim atenţi la tratamentele cu antibiotice, care distrug flora intestinală, extrem de importantă pentru sistemul imunitar.

211
Tagurile:
Spania, Bulgaria, România, epidemie, Gripa
Tematic
Gripa? Putem lua măsuri de precauție
Consumul de lapte în timp ce aveţi gripă agravează simptomele, potrivit unui studiu
Prin ce se deosebește gripa de răceală: Ce trebuie să știm despre virusul fatal
Gripa: cine este în pericol mai mare de a o contracta
Elevii şi preşcolarii, în pericol – România, în pragul unei epidemii de gripă

Загрузка...