Operație

Buzaul a intrat în rândul lumii-prelevare de organe, făcută cu succes

294
În premieră, o echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a reuşit o operaţie de prelevare de plămâni de la un bărbat care a suferit un accident vascular cerebral, înainte de Revelion.

BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Familia bărbatului şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe, care au fost redirecţionate spre pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare.

Claudiu Damian, managerul SJU Buzău, a anunţat, astăzi, că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost adus la sfârşitul anului trecut la Unitatea de Primiri Urgenţe, în stare foarte gravă, comă de gradul trei, după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic.

Pacientul a rămas internat pe secţia Anestezie Terapie Intensivă - Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, însă fără şanse de a supravieţui, informează antena3.ro

Conform lui Damian, echipa de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a considerat că bărbatul este un pacient eligibil pentru prevelare de organe şi a contactat familia pentru a-şi da acordul, iar testele pentru determinarea morţii cerebrale au fost efectuate în data de 31.12.2018.

Managerul SJU Buzău spune că s-a luat legătura cu coordonatorul de transplant la nivel naţional în vederea recoltării organelor. De asemenea, echipele de prelevare formate din medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru care s-au prelevat plămânii, o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina care au prelevat ţesuturi s-au alăturat echipei de medici de la Buzău, în realizarea acestui transplant.

„Întreaga acţiune de prelevare a debutat la ora 13.00 şi s-a finalizat la ora 22.00”, a spus acesta.

Medicii au prelevat, în urma intervenţiei, ambii plămâni, fapt care este o premieră pentru unitatea spitalicească buzoiană, ficatul, ambii rinichi, cornea de la ambii ochi şi tendon bilateral.

294
Tagurile:
Operație, transplant, Medicină, Buzău
Tematic
Creștere bruscă a activității în zona seismică Vrancea - Buzău
Liberalii, „căutaţi” la numărul de Like-uri. Ce se întâmplă la Buzău
De ce merge la Buzău Klaus Iohannis împreună cu Patriarhul?
La Buzău a fost adus omagiu ostașilor sovietici
Buzău: Diplomați ruși și germani, cinstind împreună memoria ostașilor căzuți
Tânăr regizor rus, premiul pentru cel mai bun lungmetraj la festivalul de film de la Buzău
Se face al doilea transplant de cap din istoria medicinii
Transplantul de cap: ce probleme ridică operația macabră
Doctorul Gabrielei Firea - acuzat că a provocat blocarea transplanturilor

Загрузка...