Masă de sărbătoare

Feriți-vă de excese! Riscul de infarct creşte în timpul sărbătorilor de sfârșit de an

83
Excesul de alcool și de mâncare de Crăciun și de Anul Nou are consecințe asupra sănătății. Cercetătorii suedezi au confirmat concluziile la care au ajuns predecesorii lor, după 15 ani în care au analizat pacienți cu boli de inimă.

BUCUREŞTI, 26 dec – Sputnik, Doina Crainic. De Crăciun, oamenii fac adesea abuz de alimente și alcool, ceea ce favorizează infarcturile, potrivit unui studiu suedez publicat de British Medical Journal.

Alimentele bogate în grăsimi şi cele foarte dulci, însoțite de șampanie și vin, ne delectează de sărbători, dar prezintă riscuri pentru sănătate. Riscul de infarct miocardic creşte cu 37% în seara zilei de 24 decembrie, „vârful” fiind atins în aproximativ 22 de ore, potrivit studiului.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au studiat timp de 15 ani cazurile a 283.000 de persoane, în special care au suferit de infarct şi au fost spitalizate. Noua cercetare a confirmat rezultatele studiilor anterioare.

Persoanele în vârstă de 75 ani și peste acest prag de vârstă prezintă un risc mai mare, mai ales dacă suferă de diabet sau de boli de inimă.

În general, riscul de infarct creşte cu 15% în timpul sărbătorilor de sfârșit de an.

Pe 1 ianuarie, probabilitatea decesului de un atac de cord crește chiar cu 20%. Deși cauzele exacte ale acestei creșteri semnificative a riscului nu au fost încă stabilite, mulţi cercetători consideră că excesul de alimente și alcool au un rol important în creşterea acestui risc.

83
Tagurile:
Abuz, pericole, Alimentație, sărbători
Tematic
Specialiștii avertizează: Nu procurați aceste produse pentru masa de sărbătoare!
Ce vinuri alegem în funcție de bucatele de pe masă, în funcție de sărbătoare sau anotimp
Rețetele salatelor rusești nelipsite pe masa de sărbătoare

Загрузка...