Sorina Pintea

 Sorina Pintea spune ce a făcut în 11 luni ca ministru al Sănătăţii

317
Aceasta a prezentat bilanţul activităţii sale la cârma instituţiei, unde a fost numită în data de 29 ianuarie 2018.

BUCUREŞTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Timp de 11 luni, Ministerul Sănătăţii a elaborat 1530 de ordine de ministru, 28 de hotărâri de guvern, nouă ordonanţe de urgenţă şi o lege.

În deschidere, Pintea a vorbit despre rezolvarea crizei imunoglobulinei, cu care s-a confruntat încă din primele zile ale mandatului său. La momentul de faţă, există, la Unifarm, cinci tipuri de imunoglobulină pentru tratamentul imunodeficienţei primare, la care se adaugă Penntaglobulin, o imunoglobulină care nu se utilizează în imunodeficienţa primară.

Situaţia medicamentelor

De asemenea, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite au fost introduse anul acesta 37 de molecule noi pentru diferite afecţiuni, precizează rohealthreview.ro

  „Lipsa unor medicamente din spitale este cauzată azi în mare parte de un management defectuos. Rezolvarea unor astfel de situații se realizează uneori cu sprijinul asociațiilor de pacienți care, de fiecare dată când apar probleme, ni le semnalează și împreună reușim să deblocăm lucrurile”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Aceasta a precizat că Ministerul Sănătăţii a finalizat lista medicamentelor esenţiale, care se află acum în dezbatere publică şi a adăugat că, o dată definitivată lista, acestea nu vor lipsi din stocul farmaciilor.

Modificări şi accent pe prevenţie

Ministrul s-a referit și la modificările aduse Programului național de diabet, precizând că accesul la tehnologiile moderne este asigurat de 11 centre de specialitate din ţară, în baza unor criterii de eligibilitate.

Un alt aspect subliniat de oficial a fost cel legat de prevenţia în sănătate, arătând că măsurile luate de MS pun accent pe prevenţie şi că, în acest sens, s-a demarat implementarea a şapte programe de screening cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 193 milioane de euro.

Sorina Pintea a prezentat situația controalelor efectuate în acest an de Corpul de control al ministrului împreună cu CNAS, dar și de inspectorii sanitari. Astfel, Corpul de control și CNAS au derulat 18 acțiuni de control în spitale importante din București și din țară.

Inspecția sanitară de stat din cadrul MS a aplicat 5.976 de amenzi contravenționale, însumând 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizații sanitare, s-au retras 50 de autorizații sanitare de funcționare și s-au luat 15 decizii de închidere de unități.

Exodul medicilor şi nerealizările

Pintea este de părere că, în acest an, au fost făcuți pași importanți pentru reducerea exodului medicilor din România şi a făcut referire la majorarea salariilor medicilor și asistenților medicali, prin adoptarea Legii salarizării unice.

Din păcate, nu a luat în calcul faptul că medicii pleacă din pricina condiţiilor de lucru din ţară, în care sunt nevoiţi să facă gărzi suplimentare, care îi extenuează şi din pricina cărora mulţi şi -au pierdut viaţa.

Referitor la nereuşitele anului care se pregăteşte să ne spună „La revedere”, Pintea a explicat că şi-ar fi dorit să aibă mai mult timp pentru transplant şi pentru a sta mai mult de vorbă cu pacienţii.

317
Tagurile:
activitate, bilanț, Sorina Pintea
Tematic
Pintea, despre alegerile medicilor: „Când am auzit acest lucru, m-a mâhnit”
Sorina Pintea: „Nu putem să facem chirurgie vasculară într-un oraş mic”
Declaraţii şoc ale Sorinei Pintea: „Din politeţe, m-am abţinut să fac anumite comentarii”
Raed Arafat

Arafat anunță probleme mari în Sănătate, în zilele următoare

30
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că în următoarea perioadă, sistemul medical se va confrunta cu una dintre cele mai mari probleme: cea a resursei umane.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus nu este unica problemă cu care se confruntă sistemul de sănătate din România.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că în următoarea perioadă sistemul medical se va confrunta cu problema resursei umane.

”Impactul pe resursa umană, o oboseală în plus, o suprasolicitare, acesta este momentul în care suntem. Cred că în următoarele patru-șase săptămâni cam asta va fi situația și poate va fi și mai greu în următoarele zile”, a avertizat Raed Arafat.

Acesta a subliniat că nu doar personalul sanitar din România se confruntă cu problema în cauză, ci și alte țări. În acest sens, a dat exemplul Belgiei, Olandei și Franței.

Arafat a explicat că, zilnic, în București, sunt sute de cazuri de persoane nou infectate cu coronavirus și a subliniat că aproximativ 5 la sută din cazuri este posibil ca în următoarele zece zile să aibă nevoie de terapie intensivă, iar 20-30% e posibil să aibă nevoie de oxigen și de terapie intermediară.

El a spus că Spitalul Malaxa din București va fi transformat în spital COVID și astfel se vor face locuri nu numai de terapie intensivă, ci și intermediară.

Și în alte spitale din București se caută soluții de suplimentare de locuri, pentru că în Unitățile Primiri Urgențe stau pacienți care nu au locuri de internare.

30
Tagurile:
Sănătate, Raed Arafat
Tematic
Arafat: Noi restricții ca în Starea de Urgență în România
Precizare: ”Aviz amatori de pupincurisme, nu Arafat a făcut”
Revelion 2021: Arafat avertizează că nu va fi ca în alți ani

Загрузка...
Renate Weber

Renate Weber face praf autoritățile Covid, acuzație extremă!

519
(reînnoit 07:32 21.10.2020)
O afirmație de o gravitate extremă făcută de Renate Weber, Avocatul Poporului – din cauza modului de abordare au murit nu numai cei cu comorbidități – ci și copii, bebeluși!

 

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Chiar și când nu vorbește în calitate de Avocat al Poporului ci de simplu cetățean, Renate Weber este la fel de atentă la probleme importante și grele cu care se confruntă România.

În cazul pandemiei, Weber critică autoritățile pentru un aspect semnificativ, care poate fi chiar principala cauza a haosului pe care îl reclamă mulți comentatori: în ciuda schimbării paradigmei infectărilor și a eșecului stopării acestora, autoritățile nu au schimbat modul de testare, pseudo-algoritmul.

”Ştiţi de ce nu cresc testările pe care le face statul? Pentru că nu s-a schimbat deloc algoritmul”, spune Webr. ”Nu se testează aleatoriu - se testează în spitale, sunt focare în azilele de persoane în vârstă, au început, din păcate, tot mai multe cazuri în închisori, au fost de asemenea spitalele de psihiatrie”.

Ei acolo testează – a declarat revoltată Renate Weber, la Antena 3.

Mai mult, Renate Weber subliniază și un aspect conex - preţurile testelor COVID pentru cei care nu se înscriu în ”algoritmul” autorităților  ”sunt duble faţă de cele din alte ţări europene”.

De asemenea, Renate Weber subliniază și grava situație a lipsei raportării deceselor cauzate de infecţiile nosocomiale,  intraspitaliceşti – până anul trecut o cauză majoră, aflată în prim planul criticilor sistemului sanitar! 

”Felul în care raportăm (ceea ce se petrece în spitale) ne face şi nouă rău”, a subliniat Renate Weber.

În fine, Renate Weber a vorbit critic despre situația pacienţilor non-COVID-19: ”Să nu ne mirăm că se ajunge la terapie intensivă pentru că unii au comorbidităţi - şi acelea s-au accentuat în perioada aceasta”, spune Weber. ”Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale fireşti, normale în această perioadă.

Renate Weber a făcut și o afirmație extrem de gravă: au fost constatate decese la copii mici care nu au primit la timp îngrijirile medicale necesare!

”Au murit copii, au murit bebeluşi, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur şi simplu pentru că au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a declarat Renate Weber, la Antena 3 – o afirmație care va fi cu siguranță mult comentată, pentru că merită toată atenția!
519
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Renate Weber
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Отопление

Vești bune pentru bucureșteni: gata cu frigul din case!

0
Locuitorii Capitalei pot răsufla ușurați că nu mai este cazul să își pună o haină mai groasă pe ei când stau în apartamente: încep probele la cald pentru consumatori. Când începe furnizarea căldurii.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Zilele reci de toamnă au făcut ca bucureștenii să fie nevoiți să se îmbrace mai gros chiar și în casă. Termoenergetica anunță că, începând de astăzi, 21 octombrie 2020, încep probele la cald pentru consumatorii din municipiul București, mai ales că în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi tot mai scăzute.

Agentul termic va fi furnizat după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Furnizarea agentului termic pentru încălzire se realizează după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20.00- 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, informează antena3.ro.

Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Reprezentanții Termoenergetica reamintesc bucureștenilor că instituția a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru.

De asemenea, asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura Companiei Municipale
Termoenergetica București – CMTEB - din str. Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

0
Tagurile:
București, Căldură
Tematic
Compensațiile pentru căldură în sezonul 2019-2020: Procedura solicitării
Angela Gonţa: "Fără lumină, fără căldură, fără bărbat..."

Загрузка...