Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu

Aşa nu se mai poate SANITAS Bucureşti a trimis deja o adresă către Guvern

2096
(reînnoit 15:48 08.11.2018)
Documentul a fost făcut public de preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, care a explicat că în cadrul negocierilor contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate s-a produs un blocaj.

BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Este vorba despre discuţiile privind zilele de concedii suplimentare.

Huşanu susţine că sunt din ce în ce mai mulţi salariaţi care lucrează la mai mulţi angajatori.

„Pentru ca legea să fie clară şi nu interpretabilă, am trimsi o adresă către Guvernul României în speranţa armonizării legislaţiei cu privire la concedii”, a precizat Huşanu pe pagina sa de Facebook. 

În adresa menţionată se precizează faptul că Uniunea Sindicală SANITAS Bucureşti – în paranteză fie spus, cea mai activă organizaţie sindicală nu doar din cadrul Federaţiei SANITAS – supune atenţiei Guvernului – primului ministru Viorica Dăncilă şi ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, o situaţie de natură a crea inechităţi între diversele categorii de salariaţi din unităţile bugetare şi unii salariaţi din domeniul sănătăţii, cu referire directă la acea categorie de salariaţi ce cumulează funcţii la mai multe instituţii medicale, în scopul asigurării din urmă cu personalul necesar efectuării serviciilor de gardă.

Concret, se pune în discuţie modul de acordare a zilelor de concediu de odihnă şi/sau concediu suplimentar pentru personalul din sistemul sanitar încadrat prin cumul de funcţii şi prin depăşirea normei de muncă, potrivit contractelor individuale de muncă încheiate începând cu 01.08.2005, luându-se în considerare prevederile HG nr.250/1992 şi prevederile Codului muncii.

Adresa, care poate fi consultată aici, cuprinde toate explicaţiile necesare înţelegerii problemei prezentate.

Mai mult, preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, precizează că şi ca urmare a inspecţiilor realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost pus în vedere instituţiilor are au încheiat contractele individuale de muncă şi cu timp parţial să se menţioneze în cuprinsul acestora zilele de concediu de odihnă de care salariaţii respectivi beneficiază.

Reamintim că anomalia din sistemul sanitar referitoare la acordarea de concedii a fost semnalată de Sputnik încă din vară, iar articolul poate fi citit aici.

2096
Tagurile:
Medici, concedii, adresă, SANITAS
Tematic
După ce a dezbinat echipa medicală, Olguţa Vasilescu laudă salariile medicilor
Sistemul sanitar îşi omoară medicii tineri – date îngrijorătore, cauze fără leac
„Cadrele medicale epuizate mor la datorie – autorităţile privesc cu nepăsare!”

Загрузка...