Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu

Aşa nu se mai poate SANITAS Bucureşti a trimis deja o adresă către Guvern

2106
(reînnoit 15:48 08.11.2018)
Documentul a fost făcut public de preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, care a explicat că în cadrul negocierilor contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate s-a produs un blocaj.

BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Este vorba despre discuţiile privind zilele de concedii suplimentare.

Huşanu susţine că sunt din ce în ce mai mulţi salariaţi care lucrează la mai mulţi angajatori.

„Pentru ca legea să fie clară şi nu interpretabilă, am trimsi o adresă către Guvernul României în speranţa armonizării legislaţiei cu privire la concedii”, a precizat Huşanu pe pagina sa de Facebook. 

În adresa menţionată se precizează faptul că Uniunea Sindicală SANITAS Bucureşti – în paranteză fie spus, cea mai activă organizaţie sindicală nu doar din cadrul Federaţiei SANITAS – supune atenţiei Guvernului – primului ministru Viorica Dăncilă şi ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, o situaţie de natură a crea inechităţi între diversele categorii de salariaţi din unităţile bugetare şi unii salariaţi din domeniul sănătăţii, cu referire directă la acea categorie de salariaţi ce cumulează funcţii la mai multe instituţii medicale, în scopul asigurării din urmă cu personalul necesar efectuării serviciilor de gardă.

Concret, se pune în discuţie modul de acordare a zilelor de concediu de odihnă şi/sau concediu suplimentar pentru personalul din sistemul sanitar încadrat prin cumul de funcţii şi prin depăşirea normei de muncă, potrivit contractelor individuale de muncă încheiate începând cu 01.08.2005, luându-se în considerare prevederile HG nr.250/1992 şi prevederile Codului muncii.

Adresa, care poate fi consultată aici, cuprinde toate explicaţiile necesare înţelegerii problemei prezentate.

Mai mult, preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, precizează că şi ca urmare a inspecţiilor realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost pus în vedere instituţiilor are au încheiat contractele individuale de muncă şi cu timp parţial să se menţioneze în cuprinsul acestora zilele de concediu de odihnă de care salariaţii respectivi beneficiază.

Reamintim că anomalia din sistemul sanitar referitoare la acordarea de concedii a fost semnalată de Sputnik încă din vară, iar articolul poate fi citit aici.

2106
Tagurile:
Medici, concedii, adresă, SANITAS
Tematic
După ce a dezbinat echipa medicală, Olguţa Vasilescu laudă salariile medicilor
Sistemul sanitar îşi omoară medicii tineri – date îngrijorătore, cauze fără leac
„Cadrele medicale epuizate mor la datorie – autorităţile privesc cu nepăsare!”
Vacanță, litoral, insulă, plajă

Pericolul tăcut din vacanța fiecăruia: avertismentul medicilor

66
(reînnoit 19:02 07.08.2020)
Deși binevenită, vacanța nu este lipsită de pericole, iar unele dintre ele ne pot pune sănătatea în pericol. Iată de ce trebuie să respectăm cu mare atenție câteva sfaturi oferite de medici.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Vacanța este importantă pentru fiecare dintre noi, ca să ne ajute să ne încărcăm bateriile și să ne refacem forțele psihice.

Trebuie să avem grijă, însă, la sănătate, fiindcă, pe lângă evitarea situațiilor în care ne-am putea infecta cu noul coronavirus trebuie să evităm și alimentele alterate care pot duce la toxiinfecții alimentare.

Una din regulile de bază o reprezintă spălarea cu apă și săpun a mâinilor.

Medicul Ruxandra Constantina, specialist în medicină de familie, medicină generală și apifitoterapie a vorbit despre toxiinfecțiile alimentare, afecțiuni digestive acute des diagnosticate în sezonul estival.

Simptomele sunt colici abdominale, diaree, vomă, febră, iar în cazuri grave, în special la copiii mici și la bătrâni se poate produce deshidratarea și alterarea stării generale. Prin urmare, ei necesită tratament de urgență.

Medicul atrage atenția că factorii favorizanți sunt consumul alimentelor rapid alterabile, în special a celor care au în compoziție carne tocată, ouă, creme de brânză, maioneză, care sunt depozitate în condiții neadecvate.

De asemenea, nu trebuie să consumăm fructe și legume nespălate, apă contaminată, pește sau ouă insuficient preparate termic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Pericol, Vacanță, medici
Tematic
Vouchere de vacanță: schimbări importante, ce valabilitate au
Vacanță de Paște 2020 învățământ: schimbări importante
Când este prima vacanță din anul școlar 2019-2020
Vacanță de iarnă elevi și preșcolari: când se reiau cursurile, premieră
Elevii revin din vacanță: cum vor fi continuate cursurile

Загрузка...
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

160
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

160
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

0
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...