Lapte

Consumul de lapte în timp ce aveţi gripă agravează simptomele, potrivit unui studiu

89
(reînnoit 17:51 05.11.2018)
Consumul de produse lactate poate să agraveze simptomele persoanelor bolnave de gripă, au descoperit cercetători britanici, în urma unui studiu.

BUCUREŞTI, 5 nov – Sputnik, Doina Crainic. Contrar faţă de ceea ce s-a crezut anterior, produsele lactate consumate în timpul unei gripe agravează simptomele acestei boli, au precizat medici britanici într-un articol publicat în revista Laryngoscope.

Specialiștii au investigat legătura dintre intensitatea secreţiei de mucus și dezvoltarea bolii din cauza infecției. Este deja cunoscut faptul că enzimele antibacteriene care se află în mucus ucid microbii și protejează individul de gripă.

Bolnav de gripă
© Sputnik / Владимир Трефилов

Totuşi, dacă persoana s-a îmbolnăvit deja, organismul începe să producă prea mult mucus, ceea ce face ca pacientul să tuşească și să răgușească.

Ca parte a experimentului, medicii au invitat să participe 26 de bărbați și 82 de femei care s-au plâns că organismul lor secretă prea mult mucus. Toți participanții au adoptat un regim alimentar fără lactate timp de șase zile.

În cea de-a treia zi a experimentului, medicii au început să administreze la jumătate dintre pacienți 350 de mililitri de lapte zilnic, în timp ce al doilea grup a fost invitat să bea aceeași cantitate de lapte de soia.

În același timp, toți pacienții au trebuit să completeze un chestionar, în care se preciza nivelul mucusului și simptomele bolii pe o scară de la 1 la 100.

Experimentul a confirmat faptul că consumul de lapte agravează simptomele bolii, în timp ce persoanele care băuseră lapte de soia au început să se simtă mai bine.

Potrivit specialiștilor, se recomandă renunțarea la produsele lactate atunci când cineva este bolnav de gripă pentru a reduce cantitatea de mucus secretată.

89
Tagurile:
pericole, Consum, gripă, Lapte
Tematic
De ce laptele este mai sănătos decât apa când ne este sete
Șocant: Adevărul despre carnea și laptele din magazinele noastre
Cum să ne ferim de gripă şi răceli

Загрузка...