Halloween

Atenţie, părinţi: Cel mai mare pericol la care sunt expuşi copiii în noaptea de Halloween

105
(reînnoit 16:34 31.10.2018)
Specialiştii explică de ce această sărbătoare populară în țările occidentale, Halloween-ul, care a fost importată şi la noi, poate ameninţa viaţa copiilor noştri.

BUCUREŞTI, 31 oct – Sputnik, Doina Crainic. Sărbătoarea de Halloween are rădăcini în tradițiile populației din America de Nord și din alte ţări occidentale, dar reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru viaţa copiilor, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea British Columbia, din Canada.

Potrivit unui articol publicat ieri în revista Jama Pediatrics, copiii sunt, foarte frecvent, loviți de mașini în timpul nopții de Halloween.

Halloween
© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Halloween

Acest lucru se întâmplă din cauză că adulții și adolescenții sărbătoresc Halloweenul la fel ca și copiii, potrivit autorilor acestui studiu. Sărbătoarea este asociată deseori cu consumul de băuturi alcoolice, ceea ce conduce la creșterea numărului de accidente rutiere. Având în vedere că străzile oraşelor din America de Nord sunt pline de copii, în primul rând copiii devin victime în accidentele cauzate de șoferii în stare de ebrietate.

Potrivit statisticilor, în perioada 1975-2016, numărul victimelor accidentelor a crescut cu 43% în noaptea de 31 octombrie. Copiii au fost loviţi de maşini de la 5 până la 10 ori mai frecvent decât în alte zile ale anului.

105
Tagurile:
Halloween, Pericol, Copii
Tematic
Halloween-ul intre iad si rai
Minorii și-au făcut de cap de Halloween. Iată ce au filmat polițiștii – VIDEO
Halloween „împinge copiii spre Satan și sinucidere”, să fie interzis în școlile din Rusia

Загрузка...