sommeil

Arderea caloriilor în timpul somnului: un truc care i-ar putea face pe gurmanzi fericiți

101
(reînnoit 14:53 29.10.2018)
Dacă doriți să pierdeți în greutate fără să vă lipsiți prea mult de alimente preferate, iată soluția pe care ați dori-o: consumarea de brânză de vaci înainte de somn nu numai că nu îngrășa, ci ajută la reducerea cantității de grăsime din organism, spune oamenii de știință americani.

BUCUREȘTI, 29 oct — Sputnik. Căutând noi modalități de a pierde în greutate, specialiștii de la Universitatea din Florida au obținut un rezultat neașteptat, scrie British Journal of Nutrition.

În cadrul studiului lor, au efectuat un experiment în care voluntarii, cu vârste de peste 20 de ani, au fost invitați să mănânce brânză de vaci cu 30-60 de minute înainte de a merge la culcare. S-a dovedit că acest produs lactat are un efect pozitiv asupra calității mușchilor. În plus, crește viteza schimbului metabolic și îmbunătățește sănătatea generală.

Oamenii de știință explică aceste efecte prin prezența cazeinelor care sunt proteine ce constituie cea mai mare parte a componentelor azotului din lapte. Cazeinele favorizează, de asemenea, asimilarea stabilă a aminoacizilor.

Cercetătorii au concluzionat că brânza de vaci mărește efectul termic al alimentelor, ceea ce înseamnă că organismul cheltuiește mai multă energie pe digestie și arde calorii chiar și în timpul somnului.

101
Ministerul Sănătății, România

Știrea nopții: posibilul nou ministru al Sănătății o valoare!

142
(reînnoit 06:49 19.04.2021)
Un medic decorat de preşedintele Franţei pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19 ar putea deveni noul ministru al Sănătăţii

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Este român, dar lucrează în Franța – și nu oricum, ci la un nivel apreciat de însuși Emmanuel Macron, președintele din Hexagon.

Medicul anestezist Radu Lupescu, decorat de Emmanuel Macron cu ”Ordinului Naţional al Meritului”, pentru ”implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19”, ar putea fi propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătăţii.

Știrea a fost transmisă de News.ro pe baza informațiilor unor ”surse politice” – și NU a fost infirmată de Radu Lupescu.

”O astfel de propunere mă onorează, însă mai multe nu pot comenta în acest moment”, a declarat Radu Lupescu.

Sursa citată arată că preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat Ministerul Sănătăţii ”este normal să fie condus de un membru PLUS”. Asta nu ar exclude ca noul ministru să fie numai propus de PLUS – nu și membru.

De asemenea, News.ro menționează o altă variantă luată în calcul de PLUS ”este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii”.

142
Tagurile:
Ministrul Sănătății, Ministru

Загрузка...
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

ATI s-a blocat în legislație!

186
(reînnoit 12:02 18.04.2021)
Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler afirmat într-o intervenție televizată că legislaţia este învechită şi nu permite angajarea de personal suficient în secţiile ATI.

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler a atas atenția la B1 TV asupra problemelor de lesgislație care împiedică angajarea de personal suficient în secțiile ATI, ea arătând că există o suprasolicitare extrem de mare a personalului. De altfel, a observat ea, o parte din personalul care a reuşit să fie angajat în ATI pe durata stării de alertă ”a abandonat lupta”, întrucât ”nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav”.

Problema este că asistenţa pacienţilor în secţiile ATI nu poate fi susţinută fără infirmiere şi asistenţi medicali care au nevoie de training pentru a face faţă unui număr mare de aparate.

”Legislaţia pe care o avem este foarte veche”, a acuzat medicul care a atras atenția că la Spitalul “Marius Nasta” există în continuare deficit de personal în ATI.

”Şi pentru posturile care au fost scoase la concurs şi care s-au ocupat, o parte dintre cei care au venit la început în echipă, au abandonat lupta, pentru că nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav, extrem de afectat şi care are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Este o suprasolicitare extrem de mare a personalului", a mai declarat medicul.

Situația e la limită în secțiile ATI, chiar iei patru pacienţi cu coronavirus fiind transportaţi de la Bucureşti la Iaşi pentru a avea loc într-o secţie ATI.

186
Tagurile:
legislație
Tematic
Tudose dă Guvernului o lecție – cum se rezolvă criza ATI
Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme
Voiculescu, ședință nocturnă: ce se întâmplă cu paturile de la ATI

Загрузка...
Iosefina Pascal

Dezvăluirea NUCLEARĂ a Iosefinei Pascal la care autoritățile NU vor reacționeze!

0
(reînnoit 07:23 19.04.2021)
Jurnalista independentă a continuat ”săpăturile” în datele care dezvăluie confirmă o realitate șocantă, față de care autoritățile NU vor – sau le este teamă! – să reacționeze

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. În urmă cu câteva zile, am publicat o anchetă realizată de jurnalista independentă Iosefina Pascal din care rezulta un fapt extrem de grav – o acuzație NUCLEARĂ la adresa lui Iohannis și a celor din jurul său:  

”Iohannis, în dorința de a avea ”Parlamentul său”, are de dat socoteală pentru creșterea mediei de la 4000-5000 de decese pe săptămână în 2019 (când nu era pandemie), la 7000-8000 de decese în 2020, în pandemie”, atrăgea atenția – cu cifre oficiale! – jurnalista.

Și, atenție la aspectul esențial – ”oamenii care au murit în 2020 în luna de campanie electorala NU SUNT SARS-COV-2, SUNT BOLNAVI CRONICI”, scrie Iosefina Pascal, subliniind că în plină campanie electorală ”oamenii mureau pe capete pentru că nu primiseră MEDICAMENTE (au scos medicamentele pentru diabetici, cancer și pentru boli endocrine) și NICI NU MAI AVUSESERĂ ACCES în spitale de aproape un an”.

Și, evident, urmau întrebările, în primul rând ”CINE RĂSPUNDE pentru aceste DECESE?” și ”CUM le EXPLICĂ acești așa-ziși politicieni?”, mai exact cei care au susținut și beneficiat de derularea alegerilor atunci?

În ancheta de săptămâna trecută, jurnalista arăta că la compararea datelor din alte câteva săptămâni ”atât din anul 2020, cât și din aceeași perioadă din 2019”, numărul de decese pe săptămână era ”foarte SIMILAR în ambii ani, nu se vede o creștere MASIVĂ în anul 2020”.

Ei bine, Iosefina Pascal a mers mai departe cu analiza cifrelor deceselor săptămânale în România și a comparat ”decesele (peste 8000 săptămânal) din perioada alegerilor parlamentare din 2020, adică noiembrie - decembrie, cu aceeași perioada din anii 2017, 2018 și 2019”.

Într-adevăr, în anii trecuți – 2017, 2018, 2019 (an cu alegeri!)  - cifrele pentru aceleași săptămâni ale anului sunt între 4000 și 5000 de persoane decedate – vezi tabelele anexate – față de o medie de 8000 în anul în care Iohannis a vrut alegeri în pandemia care a dus la blocarea spitalelor și imposibilitatea intervenției în cazuri acute ale unor afecțiuni grave – sau chiar tratarea unor bolnavi cronici!

”Este ABSOLUT cutremurătoare diferența”, arată cifrele expuse – mai exact în anul de grație al alegerilor,  ”Campania, precampania și perioada post-campanie, au ucis peste TREIZECI DE MII DE ROMÂNI”.

Repet cifra șocantă – 30.000 de români decedați în plus față de anii trecuți!

”CE A CAUZAT ACESTE ZECI DE MII DE DECESE ÎN PLUS FAȚA DE ANII TRECUȚI?”, este întrebarea firească după această NUCLEARĂ!

Mai mult, Iosefina atrage atenția unui aspect colateral – ”nu vi se pare strigător la cer că România este țara cu cele mai multe decese din Uniunea Europeană, conform datelor oficiale?? Și asta nu de azi de ieri. Cât mai dormiți, dragi români?”

0
Tagurile:
Iosefina Pascal

Загрузка...