Spital

Asistentă medicală, acuzată - ar fi furat medicamentele bolnavilor de TBC

400
(reînnoit 11:31 13.10.2018)
Cazul cutremurător se întâmplă la Arad, iar femeia a fost sancţionată după ce a furat zeci de medicamente administrate bolnavilor.

BUCUREŞTI, 13 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Fără frică de Dumnezeu — aşa s-ar putea sintetiza cazul unei asistente medicale. Este vorba despre o situaţie petrecută la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde o asistentă de la Secţia de Pneumoftiziologie a fost sancţionată după ce a furat medicamente administrate bolnavilor de TBC.

Povestea a fost scoasă la iveală de asistenta şefă de pe Secţie de Pneumoftiziologie, care a observat că lipsesc zeci de fiole dintr-un medicament administrat bolnavilor de TBC lipsesc. Asistenta a recunoscut fapta şi a returnat medicamentele furate, care-atenţie!-erau necesare pentru tratamentul timp de cinci zile a unor pacienţi cu TBC, internaţi pe secţie.

Între timp, conducerea Spitalului Județean Arad a început o anchetă internă și a decis sancționarea asistentei cu diminuarea salariului cu zece la sută pe o perioadă de trei luni, informează stiripesurse.ro

"În urma investigației comisiei de disciplină, conducerea Spitalului Județean Arad a decis sancționarea asistentei cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni cu zece la sută, iar cazul a fost trimis mai departe Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pentru a continua cercetările", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz.

Şi la nivelul unităţii medicale s-a format o comisie de disciplină care va inventaria toate medicamentele ce au intrat în stocul Secţiei de Pneumoftiziologie în acest an, în scopul stabilirii numărului exact de fiole furate.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad au confirmat că există o sesizare depusă în acest caz, în care se fac cercetări.

Mai mult decât atât, ancheta ar putea fi preluată de Parchetul General.

400
Tagurile:
medicamente, Asistentă medicală, TBC, Arad, România
Tematic
O asistentă medicală din Șoldănești s-a trezit cu un șarpe încolăcit pe picior
O asistentă medicală sexy face furori pe Instagram cu pozele sale
Grădiniță în Moldova: Dădacă bolnavă de SIDA și tuberculoză în formă activă
Noi detalii de la grădinița cu dădacă bolnavă de tuberculoză în formă deschisă
Scandal și panică la o grădiniță: dădacă bolnavă de tuberculoză în formă deschisă
Ameninţată cu puşcăria pentru că are tuberculoză!
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

57
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

57
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

297
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

297

Загрузка...

ISS: Astronauții instalează noi panouri solare pe Stația Spațială

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate duminică pe Stația Spațială Internațională... lucrarile de montaj au durat apreape 6 ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au efectuat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Lucrul a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice, nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internațonale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

0
Tagurile:
ISS, NASA

Загрузка...