Aspirină

Descoperire: aspirina poate combate cancerul

242
Aspirina poate contribui la tratarea cancerului, au constatat cercetătorii americani. Totuși, ei menționează că până la recomandarea acestui preparat pentru administrare zilnică, sunt necesare un șir de studii.

BUCUREȘTI, 21 iul — Sputnik. Experții din spitalul Northwell Health din Huntington au descoperit că administrarea zilnică a unor doze mici de aspirină reduce riscurile de cancer ovarian, anunță revista MedicalXpress.

La astfel de concluzii au ajuns experții după efectuarea a 13 studii, la care au participat peste 750 mii de femei. Medicii s-au interesat cât de des pacientele și-au administrat aspirină și medicamente antiinflamatoare de tip aspirină și nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul.

Astfel, savanții au ajuns la concluzia că administrarea aspirinei în cantități mici reduce riscul de cancer ovarian cu 10 la sută.

"Rezultatele studiilor confirmă faptul că aspirina poate ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire de cancer ovarian, însă până la recomandarea administrării zilnice mai este nevoie de efectuarea unor studii adăugătoare", a declarat unul din autorii lucrării științifice, Shelley Tworoger.

În cadrul unor studii ale Universității din Hawai din Honolulu și centrului oncologic Moffitt, că șansele de supraviețuire a femeilor diagnosticate cu cancer ovarian este mai mare de 30 la sută.

 

242
Tagurile:
Studii, Medicină, aspirină, cancer ovarian, tratament, cancer
Tematic
Arma secretă împotriva cancerului - o vitamină-minune, trecută însă sub tăcere
Bolnavii de cancer, umiliţi de sistem - nevoiţi să găsească medici specialişti
Oamenii de știință ruşi au inventat prăjiturile anti-cancer
Atenție! Mâncarea care poate produce cancer
Avertismentul oamenilor de ştiinţă: aceste vase pentru gătit pot cauza cancer
Rusia dezvoltă un tratament pentru cancer care înlocuieşte chimioterapia
Stat criminal! Un bolnav de cancer în stadiul 4 nu primeşte concediu medical
Ceaiul verde, transformat într-o armă puternică împotriva cancerului
"Iohannis și Dragnea, uniți să ascundă cancerul". Care sunt "simptomele"

Загрузка...