Spital

Scandal! Asistente de la Spitalul Municipal şi Colentina, anchetate de poliţişti

286
(reînnoit 12:41 22.06.2018)
Surse medicale au declarat că acest caz are legătură cu percheziţiile de ieri ale oamenilor legii la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate.

BUCUREŞTI, 22 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandal mare în sistemul medical românesc, acolo unde mai multe persoane sunt suspectate de fraudă a sistemelor asigurărilor de sănătate prin decontarea de servicii de îngrijiri medicale şi la domiciliu cu documente false. Vorbim despre 24 de percheziţii efectuate ieri în judeţele Giurgiu şi Ilfov, dar şi în municipiul Bucureşti.

Surse medicale au precizat că două asistente medicale de la Spitalul Colentina şi una de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt anchetate de poliţişti, cazul având legătură cu percheziţiile efectuate joi la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate, precizează Agerpres

Aceleaşi surse au menţionat că, în cazul celor două asistente de la Spitalul Colentina, poliţiştii au cerut mai multe documente, în schimb, colega lor de la Universitar ar fi fost percheziţionată.

Menţionăm că în urma percheziţiilor de ieri, făcute la sediile unor societăţi comerciale, unităţi şi instituţii sanitare, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani şi documente.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi, folosind documente false, după cum se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

286
Tagurile:
Inspectoratul General al Poliţiei Române, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Colentina, scandal, Ilfov, Giurgiu, Bucureşti
Tematic
Sfâșietor! Sute de copii, părăsiți în spitale și unități sanitare din România anul trecut
Fără plic! Românii şi-ar putea alege spitalul în funcţie de cum combate corupţia.
„Medicilor din spital nu le convine să se mute în ambulatoriul spitalului"
Îngrijorător! Copii din Vaslui, la spital după ce au mâncat...ciuperci otrăvitoare

Загрузка...