O cafeluță

Efectele nocive ale cafelei, pe care nu le bănuiai - ce spune un nutriţionist rus

856
Nu este un secret faptul că alimentele și băuturile pot avea efecte pozitive, dar și negative asupra sănătății individului. Nutriționistul rus Anna Goncharova a explicat pentru Sputnik cum se aplică această regulă în cazul cafelei.

BUCUREŞTI, 19 iun — Sputnik, Doina Crainic. În ciuda faptului că 8% din populația lumii nu tolerează cafeaua din motive genetice, această băutură este benefică sau are efecte neutre pentru majoritatea oamenilor, a declarat medicul rus Anna Goncharova într-un interviu acordat Sputnik.

„Cât despre cei 8%, aceştia nu se simt bine după ce beau cafea, aceasta provocându-le greață, tahicardie, dureri de cap și amețeli", a continuat ea.

Cafea
© Sputnik / Родион ПРОКА

În ceea ce privește consumul simultan de cafea și țigări, nutriționistul a explicat că o astfel de combinație intensifică tranzitul intestinal și poate conduce, în caz de abuz, la dispepsie, mai exact, la greață, durere abdominală și diaree.

Pe de altă parte, cafeaua este un stimulent prin excelență datorită cofeinei pe care o conține, a adăugat nutriţionistul.

„Cu toate acestea, efectul este inversat dacă combinam cafeaua cu alcoolul sau cu unele tratamente terapeutice, astfel că unii dintre noi dorm mai bine dupa ce au băut câteva ceşti de cafea", a spus Anna Goncharova.

Cafea de clasă Premium
Cafea de clasă Premium
856
Tagurile:
intoleranță genetică, efecte, cafea
Tematic
Studiu: americanii ar renunța la sex, cafea și vin pentru asta...
În Rusia, cafeaua “americano” ar putea fi redenumită
(VIDEO) Cafenelele periculoase din Chișinău: Cum sunt otrăviți clienții

Загрузка...