Laborator de tehnologie biomedical

Savanții români și ruși au dezvoltat un implant-minune

285
(reînnoit 12:50 14.06.2018)
Un grup de savanți români și ruși a reușit să dezvoltate niște modele de implanturi-minune care reușesc să se adapteze rapid în organismul uman.

BUCUREȘTI, 14 iun — Sputnik. Savanții Universității Politehnice din Tomsk au elaborat împreună cu colegii lor români o nouă tehnologie datorită căreia implanturile se vor putea adapta rapid în organismul omului. Acest lucru se datorează utilizării ionilor metalelor active, anunță agenția rusă a tinerilor jurnaliști "MIA Mir".

Coordonatorul grupului de cercetare, Roman Surmenev, a anunțat că efectuează împreună cu colegii din România o muncă activă pentru îmbunătățirea proprietăților suprafețelor de hidroxiapatită a implanturilor. În prezent, aceștia au elaborat câteva mostre din titan, pe suprafețele cărora este aplicat un strat subțire deosebit, compus din ionii unor metale precum magneziu, zirconiu și stronțiu. În afară de aceasta, ei au reușit să dezvolte compozite cu proprietăți antibacteriene îmbunătățite, cu ajutorul ionilor de argint.

Experimentele pentru modificarea suprafeței implanturilor prin metode chimice, în special cele electrochimice, sunt efectuate de grupul profesorului Cosmin Cotruț de la Universitatea Politehnică din București.

"Titanul și aliajul său cu aluminiu și vanadiu (VT6 sau Ti6Al4V) sunt cele mai utilizate materiale din domeniul implantologiei medicale. Acesta este un material bioinert, așa că trebuie modificat astfel încât organismul să nu respingă implantul și să se adapteze mai bine. Implanturile moderne au o formă complexă, în special cele cu care lucrează oamenii de știință din Tomsk, deci este dificil să aplici un înveliș uniform. În acest sens, metoda electrochimică, atunci când introducem întregul produs într-o soluție, ne permite să acoperim pur și simplu întregul implant în mod uniform", a explicat profesorul Cosmin Cotruț, citat de portalul Actual News.

Pentru activitatea cu metodele fizice în comitetul international răspunde grupul colaboratorului Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000, Măgurele, Alina Vlădescu.

Cercetătorii intenționează să sporească nivelul de adaptare a implanturilor osoase în organismul uman. În acest scop, specialiștii efectează experimente cu suprafețele lor de titan. Savanții din cele două state planifică să utilizeze modelele implanturilor modificate pentru a participa la experimentele Invivo, unde vor putea să aplice în practică rezultatele obținute.

285
Tagurile:
Universitatea Politehnică din București, ruși, implant, români, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică, Alina Vlădescu, Roman Surmenev, Tomsk
Тема:
Relațiile româno-ruse (153)
Tematic
Baia Mare vrea să apropie România de Rusia: consilierii locali au votat în unanimitate
România așteaptă girul lui Trump pentru a-și clarifica poziția față de Rusia?
România își va dezvolta relațiile cu regiunea Astrahan din Rusia
O sfântă din Rusia, prăznuită în premieră în România
Liderul chinez trimite un emisar special în România, imediat după vizita în Rusia
Directorul ”Automobile Dacia” din România, va deveni director al ”AvtoVAZ” din Rusia
România vrea să coopereze strâns cu regiunea Tomsk din Rusia
Ford va exporta către Europa și din Rusia, nu numai din România
Dodon despre unirea cu România, NATO, Ortodoxie și relația cu Rusia
Un nou proiect Sputnik România: Campionatul Mondial din Rusia, avanpremieră
România va cumpăra mai mult gaz din Rusia
Putin a vorbit despre sistemele Aegis din România: cum va reacționa Rusia
BORu: România şi Rusia trebuie să lupte împotriva asaltului nonvalorilor din UE
Ungaria vrea o alianță cu România și Rusia în problema școlilor din Ucraina
Rusia a interzis importul cărnii de porc din România
Oamenii de afaceri din România își îndreaptă privirea spre Rusia
Clubul retromobil din Moldova – o punte între România și Rusia
Moldova - "puntea de aur" între Est și Vest. România, țintă pentru Rusia?
România va coopera cu o regiune din Rusia
România, complice la încălcarea Convenției de la Montreaux. Rusia acuză NATO
Rusia renunță la România ca teritoriu de tranzit al gazelor

Загрузка...